Annonce
Ringkøbing-Skjern

Flere penge til lærere: Skoler får lov til selv at bruge finanslovs-løft

Der kommer flere penge til ansættelse af lærere. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Børne- og familieudvalget mener, at skolerne bedst selv ved, hvordan pengene skal bruges.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Hver enkel skole i kommunen får nu flere penge at gøre godt med, efter at midlerne fra regeringens løft af folkeskolen er fordelt.

Næste år kommer der fire millioner kroner, i 2022 bliver det til 5,5 millioner kroner, inden det bliver til 8,2 millioner kroner fra 2023 og fremefter.

Et forslag var, at pengene skulle opdeles i de tre nye distrikter og herefter fordeles, men udvalget har besluttet at sende dem direkte ud på skolerne. Beløbene er så fordelt efter elevtallet. Det er en løsning, man har brugt med midlerne for 2020, der udgør 2,8 millioner kroner.

- Holdningen i udvalget er, at de enkelte skoler er bedst til at vurdere, hvordan pengene skal bruges, fortæller udvalgsformand Trine Ørskov (S).

Pengene skal bruges på personale og til at ansætte flere lærere. På de mindre skoler er det således noget begrænset, hvor mange lærere der kan fås for pengene, men her kan det bruges til opnormering af personale, således at lærere, der ikke har fuld tid, kan sættes mere op i tid.

Annonce

Styrker sproget

Udvalgsmødet bød på endnu en opnormering på børne-familie-området. Tilbage i 2018 blev der sat ekstra penge af til at styrke 0-6-årsområdet, men beløbet på 1,5 million kroner årligt blev i stedet brugt til at dække et forventet budgetunderskud.

Nu er der så mulighed for at bruge pengene efter den oprindelige hensigt, og meningen er, at børnene skal styrkes på det sproglige område.

De ansatte har nemlig konstateret en større forekomst af sproglige udviklingsproblemer hos børn de senere år, og erfaringen siger, at kommer børnene bagefter på sprog, vil det medføre en række andre problemer senere.

Derfor bruges pengene på at ansætte yderligere to tale-høre-konsulenter og opkvalificere de seks konsulenter, der er nu, plus flere forskellige tiltag.

Målet er, at der skal være mulighed for at sætte ind så tidligt som muligt for at forebygge problemer. Det er forholdsvis ikke et stort beløb, men Trine Ørskov vurderer, at pengene er givet godt ud.

- Jeg tror, vi begynder et rigtig godt sted, siger hun.


Holdningen i udvalget er, at de enkelte skoler er bedst til at vurdere, hvordan pengene skal bruges.

Trine Ørskov, udvalgsformand (S)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Havde udset sig den perfekte søbred: Spjald-brudepar måtte i hast flytte vielse væk fra minkgravplads

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: En ny smittet i Ringkøbing-Skjern Kommune - smitten aftager yderligere

Annonce