Annonce
Skjern

Flere online-møder og mere hjemmearbejde: Corona-erfaringer får indflydelse på rådhus-renovering

Renoveringen af rådhuset går i gang i efteråret, og bygningen skal både opdateres, men også bevare sit oprindelige udtryk. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
I løbet af efteråret går renoveringen af Skjerns gamle rådhus i gang, og corona-nedlukningen kommer til at få indflydelse på resultatet. Der er nødvendigvis ikke helt de samme behov som før corona-krisen.
Annonce

SKJERN: Arbejdsgrupperne til rådhusrenoveringen i Skjern var klar til at blive sat i gang – men så kom coronaen, og nu får den indflydelse på den fremtidige indretning af rådhuset.

Under coronaen blev medarbejderne nemlig fortrolige med Skype-møder og hjemmearbejde, og det stiller kommunen i en helt ny situation.

For er der eksempelvis brug for alle mødelokaler, hvis man alligevel går mere over til den nye online-mødeform, og er der brug for masser af skriveborde, hvis hjemmearbejde bliver mere udbredt?

- Det er meget vigtigt at tage de gode ting, vi har lært under coronaen, med os, siger borgmester Hans Østergaard (V).

Han konkluderer, at corona-krisen har vist, at de ansatte fint kan arbejde hjemmefra, og at man kan bruge videomøder, hvor det er hensigtsmæssigt. Dog er der situationer, hvor et fysisk møde er at foretrække, ligesom Hans Østergaard konstaterer, at den administrative sparring er bedst, når man er sammen med sine kollegaer.

- Nu skal vi have fundet lejet i det og videreudviklet på systemerne, fortæller Hans Østergaard.

Annonce

Skal opdateres

Leder af ejendomscentret, Ole Juul Thomassen betegner den nuværende fase i projektet som ”drømmefasen”, hvor man får drøftet alle ønsker, der måtte være.

Det tidligere rådhus i Videbæk er netop blevet renoveret, og det er erfaringerne herfra, der skal bruges i projektet i Skjern.

Netop her indgår overvejelserne om mere hjemmearbejde og flere videomøder sammen med den aktivitetsbaserede indretning, som hele tiden har været planen.

- Der skal stadig være forhold, hvor man kan holde fysiske møder, men når man ikke har fast skrivebord, vil det også stille større krav til rengøringen, forklarer Ole Juul Thomassen.

Rådhuset er i middel stand. Det er blevet løbende vedligeholdt – dog neddroslet i de seneste år, da der var overvejelser om at flytte på Innovest.

Efter en heftig debat besluttede byrådet, at rådhuset skulle renoveres. Nu skal tag og vinduer udskiftes, og bygningen, der er fra 1971, skal opdateres til nutidig standard.

Undervejs var der tale om nedrivning, men bygningen er tegnet af Ib og Jørgen Rasmussen, der var nogle af datidens største arkitekter. Projektet er omtalt i flere bøger, og rådhuset er det eneste fra Skjern, der er kommet med i Arkitekturguide Jylland.

- Det er besluttet, at udtrykket skal bevares så godt, som det kan lade sig gøre. Meget står originalt i huset, og det er kun kantinen, der ikke står originalt, forklarer Ole Juul Thomassen.

Projektet skulle have været udbudt til rådgivere inden sommerferien, men her har coronaen rykket lidt ved tidsplanen. Henover efteråret vil der være synlig aktivitet på rådhuset, og der vil blive genhusning på Nygade 56.

Endnu er der ikke lagt et budget for renoveringen, men Ole Juul Thomassen anslår det til at være et tocifret millionbeløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce