Annonce
Skjern

Flere lufthavnsmillioner kan være på vej til Stauning

Stauning Lufthavn er nedslidt og mangler penge. Tirsdag skal byrådet beslutte, om man er klar med millionhjælp. Arkivfoto: Jørgen Kirk.
Skal Stauning Lufthavn have økonomisk førstehjælp eller afvikles? Det bliver spørgsmålet, når byrådet tirsdag skal forholde sig til et ekstraordinært anlægstilskud på 2,5 millioner kroner. Et flertal i økonomiudvalget var klar til at sende flere penge.

Stauning: - Vi skal ikke blive ved med at betale til nogle få rigmænds private legeplads.

Sådan lød den kontakte besked fra daværende SF-byrådsmedlem Peder Sørensen, da Stauning Lufthavns fremtid endnu en gang var på byrådets dagsorden for nogle år siden.

På tirsdag er den lille lufthavn igen omdrejningspunktet for en debat om økonomi, når byrådet skal besluttet, om man vil give lufthavnen et ekstraordinært anlægstilskud på 2,5 millioner. Udgiften skal lægges oveni de 1,9 millioner kroner, som kommunen årligt giver i driftstilskud.

En ekstern rapport, som politikerne fik forelagt før sommerferien, fortæller historien om en "særdeles sårbar" lufthavnsøkonomi, at det er usikkert, at man fremover kan klare sig med det nuværende driftstilskud, og der vil sandsynligvis blive brug for flere investeringer til vedligehold af den forfaldne lufthavn. De seneste to år har lufthavnen desuden haft røde tal på bundlinjen.

Da økonomiudvalget havde sagen på dagsordenen i juli, stemte Kristendemokraternes gruppeformand Kristian Andersen som den eneste imod at udbetale flere penge til den skrantende lufthavn. Han foreslog i stedet at sætte den til salg, og se om private kan få en fornuftig forretning ud af stedet.

- Der kan være talt om en spildt investering, og det er jeg ikke parat til at stemme for i en tid, hvor den kommunale økonomi er hårdt presset, sagde Kristian Andersen før sommerferien.

Om han fortsat er alene om at have den holdning, vil vise sig på byrådsmødet.

Stauning Lufthavn har seks ansatte, og kommunen vurderer, at den er en forudsætning for Stauning Flymuseum, der årligt har 20-25.000 besøgende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Sur lillebror måtte hentes af politiet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Pludselig kunne der alligevel udstykkes: Sælger føler sig snydt for halvanden million i sommerhushandel

112

Muligt hævntogt: Kvinde fik smadret sin bil

Danmark For abonnenter

Tyskere og nordmænd vil også være med: Kamp om pladsen i det danske ferieland

112

Narkokøb endte med en på låget

Annonce