Annonce
Fodbold

Flere lokale fodboldhold har mistet markante profiler

Anders Lystbæk i midten og Jesper Lystbæk til højre er begge stoppet i Videbæk IF i sommerpausen. Arkivfoto: Henrik Olesen
Videbæk IF har mistet brødrene Lystbæk hen over sommerpausen, og træner Ruben Nielsen regner med et barskt efterår i serie 2. Meldingerne fra Spjald IF, Skjern GF og Ølstrup G&U er heller ikke positive.

Lokalt: Efterårssæsonen i seriefodbolden er sat til at starte i den kommende weekend.

Men det er godt nok ikke mange hold, der føler sig klar til det så kort efter ferien. Derfor har de fleste hold rykket deres første kamp lidt længere hen.

Det gælder blandt andet for Spjald IF i serie 1 og Skjern GF, Ølstrup G&U og Videbæk IF i den lokale pulje i serie 2.

Der er faktisk sket en del hen over sommeren i Spjald IF.

- Der er blevet trænet ganske godt, og det hænger sammen med, at vi har startet et hold i U19 drenge liga 3. De unge spillere træner sammen med seniorerne, og der har været over 30 til træning flere gange. Det er positivt, fortæller Aksel Vestergaard fra Spjald IF.

Omkring førsteholdet i serie 1 er meldingerne dog lidt negative. Klubbens tidligere topscorer Daniel 'Cigar' Sørensen er som bekendt skiftet til Herning Fremad. Jonas Sønderby er taget på højskole på Fyn. Daniel Møller begynder at læse i Århus, så det er uvist, hvor meget han kommer til at spille.

- Der er kommet gode spillere tilbage fra et U19-hold i Herning Fremad, Frederik Steffensen er i gang igen, og så har vi fået en polak, som vi er ved at skaffe spilletilladelse til, fortæller Aksel Vestergaard.

Skjern GF melder om nogenlunde status quo.

- Mikkel Præst skifter tilbage til Tarm IF, Morten Andersen flytter til Århus, og så er Thomas Juhl Hansen nok ude hele efteråret med en knæskade. Til gengæld har vi fået Jens Christian Sørensen og Frederik Vendelbo. Det er et par spillere, der begge har spillet på højere niveau end serie 2, fortæller Skjerns træner John Pagaard.

Videbæk IFs træner Ruben Nielsen er ikke for stolt af situationen, selv om hans tropper vandt 5-0 i en træningskamp over Ølstrup G&U.

- Nej det ser godt nok svært ud. Måske havde det været bedst, hvis vi var rykket ned i serie 3 i stedet for med nød og næppe at redde holdet i serie 2 oven på en flot slutspurt, fortæller Ruben Nielsen.

Profilerne Jesper Lystbæk har meddelt, at de stopper. Tobias Kynde, Henrik Thorsager og Lasse Gade flytter alle til Århus, og Simon Madsen skal bruge sin tid på at bygge eget hus.

- Det er mere end et halvt hold, der er væk. Tobias, Henrik og Lasse vil godt hjælpe til kampe, når de har tid, men det svækker jo træningen en del. Og springet til de næstbedste er bare for stort, så vi får et barskt efterår, siger Ruben Nielsen.

Ølstrup G&U må trække på veteranmålmanden Martin Bigum Nørgaard i efteråret.

- Ja for den skulderskade Jakob Kamp fik, den holder ham desværre ude hele efteråret. Heldigvis har vi Martin Bigum Nørgaard i baghånden i den situation, siger træner Carsten Holm.

Ydermere har Kasper T. Jensen besluttet sig for at stoppe efter mange sæsoner som profil i klubben. Lillebror Simon T. Jensen, der har været plaget af flere skader i foråret, har endnu ikke besluttet, om han også stopper i Ølstrup G&U.

Ølstrup starter i øvrigt med en udekamp tirsdag den 13. august, og det samme gør Spjald IF i serie 1. Videbæk IF og Skjern GF åbner med lokalopgør i Videbæk fredag den 16. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce