Fodbold

Flere lokale fodboldhold har mistet markante profiler

Anders Lystbæk i midten og Jesper Lystbæk til højre er begge stoppet i Videbæk IF i sommerpausen. Arkivfoto: Henrik Olesen
Videbæk IF har mistet brødrene Lystbæk hen over sommerpausen, og træner Ruben Nielsen regner med et barskt efterår i serie 2. Meldingerne fra Spjald IF, Skjern GF og Ølstrup G&U er heller ikke positive.

Lokalt: Efterårssæsonen i seriefodbolden er sat til at starte i den kommende weekend.

Men det er godt nok ikke mange hold, der føler sig klar til det så kort efter ferien. Derfor har de fleste hold rykket deres første kamp lidt længere hen.

Det gælder blandt andet for Spjald IF i serie 1 og Skjern GF, Ølstrup G&U og Videbæk IF i den lokale pulje i serie 2.

Der er faktisk sket en del hen over sommeren i Spjald IF.

- Der er blevet trænet ganske godt, og det hænger sammen med, at vi har startet et hold i U19 drenge liga 3. De unge spillere træner sammen med seniorerne, og der har været over 30 til træning flere gange. Det er positivt, fortæller Aksel Vestergaard fra Spjald IF.

Omkring førsteholdet i serie 1 er meldingerne dog lidt negative. Klubbens tidligere topscorer Daniel 'Cigar' Sørensen er som bekendt skiftet til Herning Fremad. Jonas Sønderby er taget på højskole på Fyn. Daniel Møller begynder at læse i Århus, så det er uvist, hvor meget han kommer til at spille.

- Der er kommet gode spillere tilbage fra et U19-hold i Herning Fremad, Frederik Steffensen er i gang igen, og så har vi fået en polak, som vi er ved at skaffe spilletilladelse til, fortæller Aksel Vestergaard.

Skjern GF melder om nogenlunde status quo.

- Mikkel Præst skifter tilbage til Tarm IF, Morten Andersen flytter til Århus, og så er Thomas Juhl Hansen nok ude hele efteråret med en knæskade. Til gengæld har vi fået Jens Christian Sørensen og Frederik Vendelbo. Det er et par spillere, der begge har spillet på højere niveau end serie 2, fortæller Skjerns træner John Pagaard.

Videbæk IFs træner Ruben Nielsen er ikke for stolt af situationen, selv om hans tropper vandt 5-0 i en træningskamp over Ølstrup G&U.

- Nej det ser godt nok svært ud. Måske havde det været bedst, hvis vi var rykket ned i serie 3 i stedet for med nød og næppe at redde holdet i serie 2 oven på en flot slutspurt, fortæller Ruben Nielsen.

Profilerne Jesper Lystbæk har meddelt, at de stopper. Tobias Kynde, Henrik Thorsager og Lasse Gade flytter alle til Århus, og Simon Madsen skal bruge sin tid på at bygge eget hus.

- Det er mere end et halvt hold, der er væk. Tobias, Henrik og Lasse vil godt hjælpe til kampe, når de har tid, men det svækker jo træningen en del. Og springet til de næstbedste er bare for stort, så vi får et barskt efterår, siger Ruben Nielsen.

Ølstrup G&U må trække på veteranmålmanden Martin Bigum Nørgaard i efteråret.

- Ja for den skulderskade Jakob Kamp fik, den holder ham desværre ude hele efteråret. Heldigvis har vi Martin Bigum Nørgaard i baghånden i den situation, siger træner Carsten Holm.

Ydermere har Kasper T. Jensen besluttet sig for at stoppe efter mange sæsoner som profil i klubben. Lillebror Simon T. Jensen, der har været plaget af flere skader i foråret, har endnu ikke besluttet, om han også stopper i Ølstrup G&U.

Ølstrup starter i øvrigt med en udekamp tirsdag den 13. august, og det samme gør Spjald IF i serie 1. Videbæk IF og Skjern GF åbner med lokalopgør i Videbæk fredag den 16. august.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce