Annonce
Ringkøbing-Skjern

Flere kommer stadig i job i Ringkøbing-Skjern - og grænseåbning vil sætte endnu mere skub i sagerne

Når jobcenteret tirsdag åbner fysisk igen, er håbet, at antallet af ledige atter er faldet. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Skulle det vise sig, at grænserne snart kan åbnes, forventer jobcenteret i Ringkøbing-Skjern Kommune at kunne slette en god portion ledige fra deres system.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Grænselukningen har haft mange konsekvenser for turismehvervet og erhvervslivet i særligt den vestlige del af kommunen.

Derfor vil være formentlig være en hel del mennesker, der kommer til at stå med armene over hovedet, hvis meldingen fra regeringen fredag bliver, at grænserne åbner.

Det vil også være tilfældet på jobcenteret, der under coronakrisen har haft en hel del flere personer at håndtere end tidligere.

- Vi vil kunne se det på vores tal ret hurtigt, hvis grænserne åbner. Det vil give et fald, siger Susanne Nielsen, der er afdelingsleder i jobcenteret.

Hun fortæller, at der fredag morgen er 985 ledige på dagpenge, mens 15 er afmeldt dagpenge fra den 1. juni, fordi de er kommet i job.

Dermed går det allerede i den rigtige retning med at få ledigheden ned på samme niveau som før coronakrisen.

Grænseåbning

  • Alle partier i folketinget blev tidligere på måneden enige om en aftale om genåbningens anden fase, hvori det fremgik, at regeringen senest den 1. juni skal melde ud, hvad der skal ske med grænserne.
  • Det er dog tidligere blevet meldt ud, at regeringen senest fredag vil præsentere en plan for en "kontrolleret og gradvis genåbning af sommerturismen", som skal give turistbranchen klarhed.
  • Der var ved avisens deadline endnu ikke meldt noget ud om grænseåbningsplanerne.
Annonce

Turister plejer at betyde færre ledige

Der er dog stadig et stykke vej igen, før antallet af arbejdsløse normaliseres. Sammenligner man med samme tid sidste år, var der 550 ledige på dagpenge i hele kommunen.

En grænseåbning vil dog være et stort skridt på vejen, for det ledighedsfald, der normalt kommer omkring den 1. april og turisternes kommen, venter man stadig på.

- Vi ved godt, at vi ikke kommer ned på samme niveau som sidste år, men vi håber, at vi kommer lidt længere ned, hvis grænserne åbner.

- Vi tør ikke gætte på, hvor mange det er, der kommer i job. For vi har ikke cv fra alle dem, der har meldt sig ledige under coronakrisen, men vi regner jo med, at der vil komme flere i job indenfor restaurationsbranchen, og så er der rengøringspersonale og alle dem, der skal være i butikkerne i sommerlandet. Nogle er slet ikke åbnede endnu, og nogle kører bare med ejerne, der står derude, når der ikke er det samme run på 24/7, siger Susanne Nielsen.

Selvom flere skulle vise sig at komme i job, hvis grænserne åbner, er det ikke ensbetydende med, at ledigheden falder, for jobcenteret forventer, at de Vestas-ansatte, der blev fyret for en lille måned siden, begynder at melde sig ledige, ligesom det endnu er usikkert, hvad der kommer til at ske, når lønkompensationsordningen stopper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce