Annonce
Videbæk

Flere kighoste-tilfælde: Også Nr. Vium-Troldhede Skole og børnehus ramt

Kighosteepidemien er nu nået til Nr. Vium-Troldhede. Modelfoto.
Skolen og børnehuset har lige som Lem Skole oplevet tilfælde af den frygtede hostesyge de seneste dage.

TROLDHEDE: Også forældrene i Troldhede og omegn opfordres nu til at lægge mærke til, om deres børn er ramt af den meget smitsomme infektionssygdom, kighoste.

Som Dagbladet skrev i fredags, har man på Lem Skole hidtil konstateret fire tilfælde af kighoste, to tilfælde i mellemtrinnet og to tilfælde i ældste klassetrin.

Nr. Vium-Troldhede Skole har nu også på sin hjemmeside lagt denne besked: "Vi har i skolen og i Troldhede Børnehus oplevet tilfælde af kighoste de sidste uger".

Og på Dagbladets Facebookside har artiklen om kighostetilfældene i Lem givet anledning til debat også om de tilfælde, der har været i Troldhede.

Dagbladet har kontaktet skolens ledelse for at høre, hvor mange tilfælde, der er tale om, men har ikke kunnet træffe skolelederen.

Kighoste er en ubehagelig sygdom, der giver voldsomme hosteanfald og endda opkastninger, men som kun regnes for farlig for spædbørn.

Langt de fleste spædbørn er vaccineret, men vaccinens virkning klinger af, når børnene er 10-12 år, og store børn - og voksne - kan derfor godt blive smittet.

Smitte overføres med luftvejssekret via hænder eller genstande eller ved dråber, der hostes ud i luften. Der er størst smitterisiko i forkølelsesstadiet. Efter de typiske hosteanfald er begyndt, aftager smitten gradvist og er svundet seks uger efter sygdommens start. Ved udsættelse for smitte kan børn i en periode blive raske smittebærere.

Ifølge Sundhedsstyrelsen bør forældre til børn i en daginstitution, hvor der er konstateret kighoste, være opmærksomme på, at deres børn kan være raske smittebærere, som kan smitte uvaccinerede søskende i spædbarnsalderen.

I disse tilfælde vil det være en god idé at kontakte lægen for at få rådgivning og eventuelt forebyggende antibiotisk behandling, da sygdommen kan være farlig for spædbørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce