Annonce
Ringkøbing-Skjern

Flere indbrud i weekenden - men kun én kasse øl blev stjålet

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

TIM/FINDERUP/BORK HAVN: Indbrudstyve har været aktive flere steder i løbet af de seneste dage - men det er yderst begrænset, hvor stort held de har haft med deres foretagender.

Ved et hus på Fasanvej i Tim knuste tyve ruden i fordøren og kunne derefter lukke sig selv ind - dog er der ikke umiddelbart stjålet noget.

Også hos et autoværksted i Finderup var der uvelkomment besøg. Her knuste tyve ligeledes en rude, men da alarmen lød, forduftede gerningsmændene igen fra stedet uden at få noget med.

De eneste tyve, der have nogenlunde held med deres foretagende, slog til mod en restauration på Bryggen i Bork Havn. De brød ind ved at få åbnet et vindue på første sal - først med en fem-millimeter-skruetrækker, som ikke klarede opgaven, og derefter med en 10-millimeter-skruetrækker, som fik vinduet op.

Arbejdet med at klatre op til første sal og derefter at bakse med vinduet må have gjort tyvene tørstige, for med sig tog de i hvert fald en kasse øl som eneste bytte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kirken skal være åben for alle på én gang

Vi kan efterhånden ikke være i tvivl om, at følgende ligesom er måden at opføre sig på lige nu: Bliv hjemme. Hold afstand. Undgå nærkontakt med andre. Statsminister Mette Frederiksen har sagt det mere end én gang. Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm har sagt det mere end én gang. Næsten alle fra 7 til 97 år kan gentage de tre opfordringer, hvis de bliver vækket midt om natten. Når det er sagt, var det lige før, at jeg fik fornemmelsen af, at en af statsministerens holdkammerater, kirkeminister Joy Mogensen, havde pjækket fra sit job de seneste uger. Det var i hvert et faktum, at 1. april - og nej, det var ikke en aprilsnar - blev ideen om at genåbne kirkerne i løbet af påsken lanceret. Større form for modstrid med de regler, myndighederne selv har opstillet for at undgå, at coronasmitten spreder sig, skal der ledes lang tid efter. Bare tanken om at samle kirkegængere, og der er altså tale om mange ældre mennesker med et skrøbeligt helbred, var langt ude. Samtidig er der ingen tvivl om, at både præster og menighedsråd har arbejdet hårdt og kreativt for, at kirkelivet har levet videre så godt som muligt. Det er blandt andet sket ved at sende ugens prædiken via sociale medier. Der er endda eksempler på flere til tilhørere til en prædiken på nettet i forhold til en traditionel prædiken, der som bekendt kræver, at folk kigger forbi kirken. Der vil dog stadig være faste kirkegængere, der ikke kan være med på de betingelser, og det kan ikke være rigtigt. Derfor var det glædeligt at læse, hvad provesteforeningens formand Peter Birchs blandt andet havde at sige om ministeriets idé: "Når vi genåbner, skal det være for, at vi kan samles. Den her udmelding lægger op til en påskefejring efter først til mølle-princippet, og det er uigennemtænkt. Det er uacceptabelt at gøre gudstjenesten til noget for nogle. Gudstjenesten er og skal altid være åben for alle". Om det er Peter Birchs udmelding, Joy Mogensen har fået tilsendt, eller om hun har slået øverste etage til efter en nedsmeltning, skal jeg lade stå hen i det uvisse. Et eller andet er der i hvert fald sket fra 1. april til 2. april, for kirkerne forbliver lukket i påsken, og sådan skal det selvfølgelig være.

Annonce