Annonce
Ringkøbing

Flere hestekræfter på vandet: Ringkøbing får ny og større redningsbåd til beredskabet

Snart kan Beredskabsforbundet Ringkøbing-Skjern komme hurtigere af sted, når den nuværende 60 hestes motorbåd skiftes ud med en større model. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Redningsforbundet Ringkøbing-Skjern kan se frem til snart at få en redningsbåd, efter Trygfonden har doneret et stort beløb.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Der bliver snart opgraderet på udstyrsfronten på Vester Kær 6 i Ringkøbing, hvor Beredskabsforbundet Ringkøbing-Skjern har til huse.

De frivillige reddere er nemlig blevet bevilget en stor portion penge til en ny redningsbåd.

- Trygfonden har været så yderst elskværdig at donerer alle pengene, vi har søgt om, og det er vi uhyre glade for, siger Bent Nielsen, der er mangeårig frivillig i Beredskabsforbundet.

Intet mindre end 285.000 kroner lød donationen på, og den udgjorde dermed en god portion af de i alt 7,4 millioner kroner, der er blevet uddelt af Trygfonden i hele Region Midtjylland ved seneste uddeling.

Bent Nielsen forklarer, at Redningsforbundets nuværende båd er ved at være klar til pension.

- Vi har haft den i 15 år, og den er ved at være slidt op, siger han.

Beredskabsforbundet må dog væbne sig med tålmodighed en tid endnu, for der er flere ugers leveringstid på sådan en ny redningsbåd, som virksomheden Pro-Safe fra Korsør skal levere.

Annonce

10 aktioner om året

Til gengæld er der tale om en opgradering fra den nuværende redningsbåd:

- Den båd, vi har nu, er en 4,6 meter lang gummibåd med fast bund og en 60 hestes motor. Den nye er 5,2 meter lang og får en påhængsmotor på mellem 70 og 100 hestekræfter, forklarer Bent Nielsen.

Penge fra Trygfonden

Foruden de 285.000 kroner til Beredskabsforbundet Ringkøbing-Skjerns nye redningsbåd har følgende ansøgere i kommunen fået donationer til af forbedre sikkerhed og sundhed.

  • Skjern Å Kajakklub, 11.000 kroner
  • Landsbyklyngen Bedst mod West i Tarm, 6.552 kroner
  • Stauning Friplejehjem, projekt ”Meningsfuld beskæftigelse”, 38.231 kroner
  • Brugerlærerne i Ringkøbing-Skjern Kommune, projekt ”Oplyse omkring psykisk sygdom”, 50.000 kroner
  • Skjern Løbeklub, 7.500 kroner

Beredskabsforbundet Ringkøbing-Skjern assisterer Brand & Redning Midtvest, når der er større aktioner til vands.

Senest var de frivillige i forbundet med, da beredskabet eftersøgte en person ud for Bjerregård, som dog viste sig at være falsk alarm, og da en unge mand kørte en bil i en sø ved Brejninggård Efterskole og var forsvundet. Han var dog ikke endt i søen, men var gået til Spjald.

- Når der forvinder folk på fjorden eller i Nordsøen, er det søredningen i Hvide Sande, der skal af sted, og i de tilfælde, hvor de har brug for ekstra mandskab, tager vi med. Det er en billig måde at have ekstra mandskab på, for de frivillige får ikke noget for det, siger Bent Nielsen, der fortæller, at Beredskabsforbundet Ringkøbing-Skjern gennemsnitligt er i aktion 10 gange om året.


Den båd, vi har nu, er en 4,6 meter lang gummibåd med fast bund og en 60 hestes motor. Den nye er 5,2 meter lang, og får en påhængsmotor på mellem 70 og 100 hestekræfter.

Bent Nielsen, Beredskabsforbundet Ringkøbing-Skjern
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Se fotos fra optagelse af tv-serie: Skuespillere klædt på til havnefest i 30 graders varme

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce