Annonce
Indland

Flere er overmodige på trampolinen og pådrager sig skader

Jeppe Bjørn Vejlø/Ritzau Scanpix
Antallet af trampolinskader er steget med ti procent sammenlignet med sidste sommer, viser nye tal.

En sjov leg på havetrampolinen er ikke altid ufarlig - særligt for børn.

Således er antallet af anmeldte trampolinskader steget med ti procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste sommer, viser nye tal fra forsikringsselskabet Gjensidige Forsikring.

Årsagen kan være, at flere danskere har fået trampolin derhjemme, vurderer forsikringsselskabet. Samtidig med at flere har haft deres trampolin i flere sæsoner.

- Vi hører fra vores kunder, at børn og voksne bliver mere modige, og de tør lidt mere på trampolinen, når de har den flere somre.

- Det kan gøre, at de bliver mindre forsigtige, og de dermed risikerer at komme til skade, siger kommunikationskonsulent hos Gjensidige Forsikring Søren Frederiksen.

Han peger på, at det oftest er børn, der kommer til skade.

Skaderne varierer fra alvorlige skader med brækkede lemmer, nakke- og hovedskader til mindre alvorlige såsom blå mærker, fortæller han.

- Mest hyppige er småskader, som kunderne melder, så de er sikre på, at det ikke falder mellem to stole senere i livet, hvis skaden bliver værre eller varig, siger Søren Frederiksen.

Tal fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital viser desuden, at de danske skadestuer hvert år behandler cirka 7000 børn for skader forårsaget af trampolinuheld.

Gjensidige Forsikring vil ikke oplyse, hvor mange skadeanmeldelser de modtager, men henviser til en undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for dem. Den viser, at hver tiende trampolinejer har oplevet, at et barn kom til skade på trampolinen.

I samme undersøgelse svarer hver tredje af de 1580 repræsentativt udvalgte danskere, at de har en trampolin i hustanden.

Selv om trampolinhop kan ende galt, vurderer Gjensidige Forsikring ikke, at ejere skal kassere deres trampolin, så længe man er forsigtig.

- Et net om trampolinen kan redde en fra at ryge på jorden.

- Derudover skal man sørge for, at hvis man er på trampolinen flere mennesker, at man har nogenlunde i samme vægt, så der ikke er nogen, der får et ekstra skub af en, der vejer mere, siger Søren Frederiksen.

Desuden frarådes det at slå saltomortaler.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

Annonce