Annonce
Indland

Flere end ventet gymnasielærere varsles fyret

Omkring 300 lærere på landets gymnasier står til en fyreseddel ifølge lærerforening.

Mængden af lærere, der står til at blive omfattet af en fyringsrunde på landets gymnasier, har vokset sig større end først antaget.

I februar skrev avisen.dk, at 200 gymnasielærere var blevet varslet fyret. Fredag oplyser Gymnasieskolernes Lærerforening (GL), at der nok nærmere bliver tale om 300 lærere. Det skriver A4 Medier.

GL, der også stod bag optællingen i februar, baserer sine tal på indrapporteringer fra tillidsmænd eller lærere fra de enkelte skoler.

Ifølge formand for GL Thomas Kepler er fyringerne en logisk konsekvens af årets finanslov.

- Der sker det, som vi sagde til Folketinget og regeringen ville ske, hvis man vedtog finansloven for 2019. Så blev det et meget blodigt år, siger han til Ritzau.

GL-formanden venter også, at der kan komme flere varslinger om fyringer.

- Jeg tror ikke, at alle skoler endeligt har gjort, hvad der er behov for. Mange skoler har måske skubbet det foran sig og håbet på nogle bedre optagelsestal, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce