Annonce
Indland

Flere end 20 biler involveret i glatføreuheld på motorvej

Mange biler blev totalskadet ved et uheld på motorvej E45, men ingen personer er kommet alvorligt til skade.

Glat føre på motorvej E45 førte fredag aften til et stort harmonikasammenstød ved Fårup nord for Randers.

Flere end 20 biler var involveret i uheldet mellem afkørsel 37 og 38, oplyser Nordjyllands Politi, som fik alarmen klokken 18.50.

- Uheldet skyldtes glat føre efter et haglvejr, fortæller vagtchef Per Jørgensen.

- Den forreste bil kører galt, da den rammer autoværnet. De efterfølgende biler kører så galt, da de bremser og vil undvige, men skrider ud på grund af det glatte føre.

Mange af de involverede biler er totalskadet efter uheldet.

Adskillige ambulancer, lægebiler og en helikopter blev sendt til stedet.

- Men heldigvis er ingen kommet alvorligt til skade, men nogle få klager over nakkesmerter, siger vagtchefen.

I forbindelse med uheldet blev motorvejen spærret i begge retninger, men der er åbnet op for trafikken igen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce