Annonce
112

Flere brag: Postkasser udsat for hærværk

Der har været flere kanonslag-brag i Videbæk-området. Foto: Scanpix
Politiet forventer flere anmeldelser.

RINGKØBING/SKJERN/VIDEBÆK: I Videbæk var der i weekenden en hel bølge af kraftige eksplosioner fra kanonslag, hvilket blandt andet kostede en bil og flere postkasser livet. Politiet har senere fået flere henvendelser fra folk, der har fået ødelagt postkasser.

Søndag aften anmeldte en beboer på Gyvelvænget en sprængt postkasse. Mandag aften fik en mand på Nr. Viumvej ved Egeris også sprængt sin postkasse. Det var vel at mærke anden gang. Den første blev sprængt lørdag aften og da manden mandag købte en ny og satte den op, smed hærværksmændene også et kanonslag i den.

- Vi regner faktisk med, at der kommer flere anmeldelser fra området, for der er meldinger om flere brag i tidsrummet, fortæller Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

På Sdr. Ringvej i Ringkøbing er der også blevet ødelagt en postkasse. Postkassen, der ejes af Postnord, er dog af uvisse årsager blevet forsøgt brækket op natten til fredag.

I Skjern har der også været hærværk. Her har graffitimalere været på Østre Alle omkring midnat lørdag, hvor de har farvelagt trækasser, parkeringsskilte og nogle containere. Hærværket er dog videooptaget, og gerningsmændene er nogle spinkle unge mænd i hættetrøjer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Saferoad gør byrummet sikkert

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce