Annonce
Vestjylland

Flere af byens unge trækker i revy-tøjet - Det er som at komme hjem igen

27-årige Søren Frederiksen er lastbilchauffør og deltidslandmand. Han har været med i tv-programmet "Landmand søger kærlighed", så sceneskræk er ikke noget problem, når han skal give den som messende præst til årets udgave af Vemb Revyen. Foto: Johan Gadegaard
Den har været længe undervejs - den revy, som et hold af frivillige i Vemb lørdag kan byde publikum velkommen til. Flere unge er med til at løfte årets udgave.

Vemb: Forberedelserne til aftenens revy i Vemb har været igang siden foråret. Og nu er de sidste forberedelser undervejs, før det går løs - først lørdag eftermiddag - og så til aften.

22-årige Signe Bjerg Nyborg er med på revy-holdet for andet år i træk. Sidste år var hun dansepige, men i år skal kræfterne prøves af som aktør.

- Det er en lang proces at skrive tekster, der er sjove. Og det bliver nervepirrende at spille med. Men jeg har sådan en indre glæde hver gang, jeg har været afsted til revy. Det er ekstremt morsomt, og jeg elsker de mennesker, vi er sammen, siger hun om de mange møder, som hun, og de omkring 20 frivillige på revyholdet, har haft i det forgangne år.

- Det er som at komme hjem igen. Til dem, man har gået i skole med - og har set nede i Brugsen, siger Signe Bjerg Nyborg, der arbejder som handicaphjælper, og som nu bor i Holstebro.

Hun er en af de unge, som der bliver flere og flere af på revyholdet.

- Der er kommet flere til. Så vi er flere unge end ældre nu, siger 27-årige Søren Frederiksen, der er med i år for tredje gang:

- Jeg synes det er vigtigt at bakke op. Jeg støtter ikke sportsklubberne så meget, men så er det her min måde at bidrage til det lokale på, siger han.

Annonce
For 22-årige Signe Bjerg Nyborg er det, at deltage i arbejdet omkring revyen, en måde at komme hjem til fødebyen efter at være flyttet til Holstebro. Foto: Johan Gadegaard

Et samlingspunkt

58-årige Aage Nielsen er instruktør på revyen, der varer en time og et kvarter.

- Vi er ikke fuldt booket i år. Da vi startede op igen i 2016 efter ti års pause, var der 500 med til aftenfesten, men i år bliver det nok 350-360 i stedet. Men det skal nok gå, siger han.

Blandt årets sketches er én om den lokale krocketklub, som har fået motorcykelklubben Four Roses, som naboer.

- Formanden fra krocketklubben er i sketchen nervøs for, om ikke medlemmerne hellere vil over og sparke dæk, forklarer Aage Nielsen.

Også Tvmidtvests fotovogn og lokalområdets præster, der vil have nye job, har fået plads blandt sketchene i årets udgave.

Det er fester, som revyen, der gør byens sammenhold stærkere:

- Der skal være nogle samlingspunkter for en by. Den her fest er jo bare en af dem, siger Aage Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Jens Andersen om Kim Larsens liv

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce