Annonce
Vestjylland

Flere af byens unge trækker i revy-tøjet - Det er som at komme hjem igen

27-årige Søren Frederiksen er lastbilchauffør og deltidslandmand. Han har været med i tv-programmet "Landmand søger kærlighed", så sceneskræk er ikke noget problem, når han skal give den som messende præst til årets udgave af Vemb Revyen. Foto: Johan Gadegaard
Den har været længe undervejs - den revy, som et hold af frivillige i Vemb lørdag kan byde publikum velkommen til. Flere unge er med til at løfte årets udgave.

Vemb: Forberedelserne til aftenens revy i Vemb har været igang siden foråret. Og nu er de sidste forberedelser undervejs, før det går løs - først lørdag eftermiddag - og så til aften.

22-årige Signe Bjerg Nyborg er med på revy-holdet for andet år i træk. Sidste år var hun dansepige, men i år skal kræfterne prøves af som aktør.

- Det er en lang proces at skrive tekster, der er sjove. Og det bliver nervepirrende at spille med. Men jeg har sådan en indre glæde hver gang, jeg har været afsted til revy. Det er ekstremt morsomt, og jeg elsker de mennesker, vi er sammen, siger hun om de mange møder, som hun, og de omkring 20 frivillige på revyholdet, har haft i det forgangne år.

- Det er som at komme hjem igen. Til dem, man har gået i skole med - og har set nede i Brugsen, siger Signe Bjerg Nyborg, der arbejder som handicaphjælper, og som nu bor i Holstebro.

Hun er en af de unge, som der bliver flere og flere af på revyholdet.

- Der er kommet flere til. Så vi er flere unge end ældre nu, siger 27-årige Søren Frederiksen, der er med i år for tredje gang:

- Jeg synes det er vigtigt at bakke op. Jeg støtter ikke sportsklubberne så meget, men så er det her min måde at bidrage til det lokale på, siger han.

Annonce
For 22-årige Signe Bjerg Nyborg er det, at deltage i arbejdet omkring revyen, en måde at komme hjem til fødebyen efter at være flyttet til Holstebro. Foto: Johan Gadegaard

Et samlingspunkt

58-årige Aage Nielsen er instruktør på revyen, der varer en time og et kvarter.

- Vi er ikke fuldt booket i år. Da vi startede op igen i 2016 efter ti års pause, var der 500 med til aftenfesten, men i år bliver det nok 350-360 i stedet. Men det skal nok gå, siger han.

Blandt årets sketches er én om den lokale krocketklub, som har fået motorcykelklubben Four Roses, som naboer.

- Formanden fra krocketklubben er i sketchen nervøs for, om ikke medlemmerne hellere vil over og sparke dæk, forklarer Aage Nielsen.

Også Tvmidtvests fotovogn og lokalområdets præster, der vil have nye job, har fået plads blandt sketchene i årets udgave.

Det er fester, som revyen, der gør byens sammenhold stærkere:

- Der skal være nogle samlingspunkter for en by. Den her fest er jo bare en af dem, siger Aage Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Fødevareforsyningen skal sikres trods lukkede grænser

Læserbrev: Følgerne af coronavirussen er mange, og en af dem risikerer snart at få konsekvenser for danske landbrug og gartnerier. Lige nu frygter landmænd i Tyskland, at årets avl af hvide asparges rådner op, fordi sæsonarbejdere fra Østeuropa ikke kan komme frem som følge af de grænsekontroller, flere EU-lande har indført. Problemet han hurtigt blive aktuelt i Danmark, når sæsonen i frilandsgartnerierne starter om en måned. I sidste uge annoncerede Tyskland et decideret indrejseforbud for sæsonarbejdere. Det betyder, at op imod 300.000 østeuropæere, der er en helt afgørende forudsætning for den tyske landbrugssektor, må blive hjemme. Også sæsonarbejdere, der bruger Tyskland som transitland til for eksempel at komme til Danmark, rammes af forbuddet. Det må vække bekymring i den danske landbrugs- og fødevaresektor. I Tyskland og Frankrig har myndighederne ligefrem opfordret til, at folk, der ikke kan varetage deres arbejde på grund af coronavirus, i stedet tilbyder deres arbejdskraft på markerne. Men behovet for hænder er stort, og nogle funktioner kræver speciel viden og erfaring. Derfor er fælleseuropæiske løsninger også afgørende. I Danmark har såvel fødevareminister Mogens Jensen som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sagt, at det er vigtigt, at EU-landene samarbejder, så de nødvendige fødevarer og arbejdskraft fortsat kan komme ind i Danmark, selvom der er indført grænsekontrol. Det er Europa-Kommissionen, der koordinerer arbejdet med at få Europa til at hænge sammen transportmæssigt under krisen. Kommissionen har udarbejdet retningslinjer for den fri bevægelighed for personer, der varetager kritiske funktioner. Her betragtes sæsonarbejdere i landbrugssektoren nu som personer, der varetager en kritisk funktion – fødevareforsyning – og det skal derfor sikres, at de kan nå frem, selv om de krydser en grænse undervejs. Da landene begyndte at lukke deres grænser i midt-marts, var der rapporter om, at både dyr og medicinsk udstyr holdt i kø ét til to døgn. Kommissionen krævede på den baggrund ”grønne korridorer”, som skulle sikre, at vareleverancer ikke blev blokeret. En grøn korridor et særligt vejspor ved grænsen, som det højest må tage 15 minutter at krydse – nok til for eksempel at helbredsscreene chaufføren. Det arbejde har bidraget til at nedbringe ventetiderne ved grænsen, og man håber nu at kunne skabe en lignende situation for sæsonarbejdere. Det bliver et stort arbejde at få EU bragt tilbage til den åbenhed, som var en realitet inden coronakrisen. I mellemtiden bliver samarbejdet om grønne korridorer afgørende for at sikre fødevareforsyningen.

Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce