Annonce
Navne

Flemming Hvidtfeldt var med til at bringe design ind i avisen

Flemming Hvidtfeldt var chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern fra 2005 til 2008. Foto: Hans Petersen
Tidligere chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Flemming Hvidtfeldt, er død. Han blev 66 år.
Annonce

Nekrolog: Journalist og tidligere chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern og en række andre dagblade, Flemming Hvidtfeldt, er død af kræft, 66 år gammel, på Hospice Søholm i Aarhus.

Flemming Hvidtfeldt var ud af en århusiansk børneflok på tre. Han gik på Engdalskolen i Brabrand og blev student fra Risskov Amtsgymnasium i 1973 og uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole.

Fra 1977 var han ansat som journalist ved Vendsyssel Tidende og kom i 1982 til Jydske Tidende som journalist og siden som forside- og featureredaktør. Han var 1991-98 ansat ved Jydske Vestkysten som redaktionschef, kom derefter til Nordjyske Medier som medlem af chefredaktionen, inden han i 2005 blev chefredaktør for Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Fra 2008 til 2011 var han chefredaktør for Århus Stiftstidende.

Fra 2012 til 2014 var Flemming Hvidtfeldt ansat som skrivende journalist i Midtjyske Medier ved mediehusets Public Content Bureau. I 2014 blev han selvstændig og etablerede medievirksomheden Chutikan, hvorfra han leverede stof til flere dagblade, heriblandt Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Flemming Hvidtfeldt var en altid venlig og omgængelig person med et stort fokus på kvalitet. Han ønskede det bedste for sine omgivelser. I de tre år, han fik som chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern, lærte medarbejderne ham at kende som en dygtig journalist.

Annonce

Fokus på design

Frem til 1970'erne så siderne i danske aviser noget mere rodede ud end i dag. Dengang var det ofte kun forsiden og nogle enkelte andre sider, der blev layoutet, som det hedder i fagsproget, mens resten af siderne blev fyldt med det stof, der nu engang var tilgængeligt.

Det ændrede sig for alvor i 1980'erne. Flemming Hvidtfeldt hørte til den generation af dengang unge journalister, der fik fokus på avisdesign, og det kom til at præge en stor del af hans karriere.

Interessen for avisdesign begyndte allerede da han i 1982 kom til Jydske Tidende. Her blev han forside- og featureredaktør med stor interesse for avisdesign. Den interesse videreførte han, da Jydske Tidende i 1991 fusionerede med Dagbladet Vestkysten og blev til JydskeVestkysten. Her fik han som redaktionschef markant betydning for JydskeVestkystens featurestof og avisdesign.

Flemming Hvidtfeldt var i mange år medlem af dommerkomiteen for Årets Avisside i Danmark. Han var formand for designkonkurrencen Best News Design Scandinavia og formand for Society for News Design Scandinavia, der er en søsterorganisation til Society for News Design med hjemsted i USA.

Annonce

Hustruen passede ham

De seneste 10 år boede Flemming Hvidtfeldt i en længere perioder hos sin søster og svoger i Åbyhøj. Han blev gift med den thailandske kvinde Tar og opholdt sig i perioder i Thailand, hvorfra han også leverede journalistik.

I februar kom han til Danmark for at deltage i en konference, men han kunne ikke rejse tilbage til Thailand på grund af coronaen. Hen over sommeren blev han syg, og hustruen kom og passede ham i tre måneder, inden han kom på sygehuset og derfra på hospice.

Flemming Hvidtfeldt efterlader sig sin kone og to voksne børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer skruer ned for leverancer: Heunicke ser med stor alvor på situationen

Annonce