x
Annonce
Erhverv

Fleksjobbere skal servicere turister: Ny uddannelse i Huset Venture søsat

Huset Venture bliver rammen om den nye turistuddannelse. Illustration Google Street.
Erfaringerne med toårigt pilotprojekt til fremme af beskæftigelsen for ledige på kanten af arbejdsmarkedet har været så stor en succes, at ordningen nu gøres varig.

RINGKØBING-SKJERN: Turistbranchen mangler hænder, og det gøres der nu noget ved: Kommunen har aftalt med den socialøkonomiske virksomhed, Huset Venture, at afdelingen i Ringkøbing opretter en turistlinje.

Målgruppen for kurset er modtagere af ledighedsydelser, kontanthjælpsmodtagere, borgere i ressourceforløb og borgere, der som led i sygedagpengeforløb skal optrænes til anden branche.

Parterne er desuden enige om, at der skal gøres en indsats for at udbrede konceptet til borgere fra nabokommunerne, især Varde Kommune, der jo er partner i den nye turistsatsning, Destination Vesterhavet.

Der er planlagt tre hold på hver 12 deltagere i første halvår af 2020.

I oktober sidste år omtalte Dagbladet pilotprojektet, hvor 29 udsatte ledige siden januar 2018 havde været tilknyttet et forløb iHuset Venture, der skal ruste dem til at job i turismeerhvervet.

En delevaluering af det toårige projekt viste, at af de 20 der havde gennemført forløbet indtil da, var 15 kommet i job, alle i stillinger, hvor de varetog forskellige turistrelaterede arbejdsopgaver.

Annonce

69 procent

Den afsluttende evaluering viser, at i alt 34 borgere deltog i forløbet, 29 har afsluttet det, mens fem stadig er i praktikforløb i første kvartal af 2020. Ud af de 29, der har afsluttet forløbet, har 20 borgere opnået fast beskæftigelse som følge af deres deltagelse i pilotprojektet, hvilket svarer til 69 procent.

Beskæftigelsesudvalget har netop drøftet og godkendt evalueringsrapporten.

Administrationen vurderer, at pilotprojektet overordnet set har leveret den ønskede indsats, selv om der har været færre, der har gennemført, end det var forudsat; det skyldes ifølge administrationen, at det har været sværere at løbe budskabet om jobmuligheder i turistfagene i gang end forventet.

Med den forestående åbning af Naturkraft og etableringen af Lalandia forventes det, at formidlingen af jobmulighederne bliver lettere, da det bliver langt mere håndgribeligt, hvilke jobmuligheder, der vil være inden for turisterhvervet for borgere med nedsat arbejdsevne.

At 69 procent af borgerne, der har gennemført forløbet, har fået arbejde, vurderes som "meget tilfredsstillende".

Færdigt uddannelseskoncept

Takket været pilotprojektet har Huset Venture nu et fuldt køreklart uddannelseskoncept, og de første hold udklækkes altså allerede i løbet af første halvår.

Pilotprojektet har haft til formål at give kursusdeltagerne både teoretisk viden og praktiske færdigheder inden for turistbranchen og give dem mod på at arbejde med turister. De lærer for eksempel om tysk, salg, afsætning, konflikthåndtering og stresshåndtering.

Kurset løber over fem uger, og efterfølgende skal kursisterne i praktik i fire uger, dels for at få afprøvet de færdigheder, de har lært, dels for så vidt muligt at sikre sig et job.

Naturkraft har i øvrigt spillet en stor rolle i baggrunden for ideerne i projektet; det kommende oplevelsescenter ventes at skulle bruge mange medarbejdere, når det åbner i sommeren 2020, og nogle af disse kan sagtens være fleksjobbere, har direktør Peter Sand tidligere udtalt til Dagbladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Danmark

Virusekspert: Derfor er omstridt hestestævne den mest sandsynlige årsag til storsmitte i Herning

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce