x
Annonce
Skjern

Flødekartofler og fællesskab: Brugsen vil samle Borris

Dagli' Brugsen i Borris inviterer til fællesspisning, når de onsdag aften deltager i "Danmark taler samme" som den eneste butik i kommunen. Foto: Jørgen Kirk
Brugsen agerer samlingspunkt i bylivet, og nu vil man i Borris gøre mere for at udvikle byfællesskabet.

BORRIS: Samtalekøkken har oversvømmet de danske villaveje, men det er de færreste byer, der har en samtalebrugs. Men i Borris vil den lokale Dagli’ Brugs gøre deres til at starte samtaler mellem indbyggerne. Derfor inviterer den lokale brugs til samtalemiddag på onsdag.

Samtalemiddagen skal være med til at understrege, hvor vigtig en lokal købmand er for de mindre bysamfund, og så skal grillaftenen bringe byen endnu tættere sammen.

- Vi er et lille samfund, og jeg tænker, at vores brugs er mere end bare en Dagli’ Brugs; den er et sted, hvor man mødes i byen, og hvor forældrene snakker over frysedisken, laver legeaftaler og får idéer til et arrangement, siger bestyrelsesformanden for Dagli’ Brugsen Borris, Vibeke Ankjær.

Annonce

Udvikle idéer til fællesskab

Mens gæsterne gumler på grillpølser, skal de gerne være med til at udvikle butikken og byen. For butikken agerer både vært for at få endnu flere af de lokale til at handle der, og for at byen skal udvikle byens sammenhold, som Vibeke Ankjær roser.

For hvis mødet for alvor skal være en succes, skal det det give idéer til, hvad brugsen og borgerne kan gøre for at fastholde og at udvikle livet i byen. Flere kundearrangementer som vinaftener eller bedre service til de ældre, som ikke selv kan handle, kan være nogle bud, men det hele behøver ikke at handle om brugsens forretning.

- Middagsgæsterne skal føle, der er plads til dem, og at der bliver lyttet til dem, så forhåbentlig får vi en masse gode input til arrangementer samt til Dagli´Brugsen og fællesskabet i byen som sådan, siger Vibeke Ankjær.

Grin er en succes i sig selv

Arrangementet er det første af sin slags i Borris og er den af Coops landsdækkende kampagne ”Danmark taler sammen.” Borris er den eneste butik fra lokalområdet, som er med i den første runde samtalemiddage, men om der deltager andre lokale forretninger til efteråret er endnu uvist.

Sikkert er det dog, de glæder sig i Borris. Her regner man med omtrent 30 deltagere til debuten.

- Jeg ved at der er opbakning til arrangementet, og at folk vil byde ind med alt det, de kan. Jeg tror, vi får en aften, hvor der bliver grint og delt stort og småt, og det er faktisk succes nok i sig selv, siger Vibeke Ankjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce