Annonce
Skjern

Flødekartofler og fællesskab: Brugsen vil samle Borris

Dagli' Brugsen i Borris inviterer til fællesspisning, når de onsdag aften deltager i "Danmark taler samme" som den eneste butik i kommunen. Foto: Jørgen Kirk
Brugsen agerer samlingspunkt i bylivet, og nu vil man i Borris gøre mere for at udvikle byfællesskabet.

BORRIS: Samtalekøkken har oversvømmet de danske villaveje, men det er de færreste byer, der har en samtalebrugs. Men i Borris vil den lokale Dagli’ Brugs gøre deres til at starte samtaler mellem indbyggerne. Derfor inviterer den lokale brugs til samtalemiddag på onsdag.

Samtalemiddagen skal være med til at understrege, hvor vigtig en lokal købmand er for de mindre bysamfund, og så skal grillaftenen bringe byen endnu tættere sammen.

- Vi er et lille samfund, og jeg tænker, at vores brugs er mere end bare en Dagli’ Brugs; den er et sted, hvor man mødes i byen, og hvor forældrene snakker over frysedisken, laver legeaftaler og får idéer til et arrangement, siger bestyrelsesformanden for Dagli’ Brugsen Borris, Vibeke Ankjær.

Annonce

Udvikle idéer til fællesskab

Mens gæsterne gumler på grillpølser, skal de gerne være med til at udvikle butikken og byen. For butikken agerer både vært for at få endnu flere af de lokale til at handle der, og for at byen skal udvikle byens sammenhold, som Vibeke Ankjær roser.

For hvis mødet for alvor skal være en succes, skal det det give idéer til, hvad brugsen og borgerne kan gøre for at fastholde og at udvikle livet i byen. Flere kundearrangementer som vinaftener eller bedre service til de ældre, som ikke selv kan handle, kan være nogle bud, men det hele behøver ikke at handle om brugsens forretning.

- Middagsgæsterne skal føle, der er plads til dem, og at der bliver lyttet til dem, så forhåbentlig får vi en masse gode input til arrangementer samt til Dagli´Brugsen og fællesskabet i byen som sådan, siger Vibeke Ankjær.

Grin er en succes i sig selv

Arrangementet er det første af sin slags i Borris og er den af Coops landsdækkende kampagne ”Danmark taler sammen.” Borris er den eneste butik fra lokalområdet, som er med i den første runde samtalemiddage, men om der deltager andre lokale forretninger til efteråret er endnu uvist.

Sikkert er det dog, de glæder sig i Borris. Her regner man med omtrent 30 deltagere til debuten.

- Jeg ved at der er opbakning til arrangementet, og at folk vil byde ind med alt det, de kan. Jeg tror, vi får en aften, hvor der bliver grint og delt stort og småt, og det er faktisk succes nok i sig selv, siger Vibeke Ankjær.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjælp kommunen: Frivillig renholdelse

Læserbrev: Gudrun Pedersen havde den 28. december en meget relevant leder i Dagbladet – Giv kommunen en hjælpende hånd. Det var en leder, der igen satte henkastning af skrald på dagsordenen. Skrald på kommunens kyststrækning kan vi nok ikke beskylde kommunens borgere for – som hovedregel. Alt det skrald, der ligger og flyder langs landevejene og rundt omkring i vores byer – både store og små byer – skyldes som hovedregel kommunens egne borgere – desværre. I slutningen af byrådsperioden 2014 -2017 fremsatte Fjordlisten et budgetforslag, som faktisk blev vedtaget og indgik i budgettet. Jeg mener, det var for 2016 og frem. Det gik ud på, at der blev afsat et sekscifret beløb til deling mellem de foreninger, der vil bidrage med at fjerne affald fra vejområder, der er valgt af kommunens administration. Foreningens frivillige skal så renholde en bestemt strækning på nogle kilometer i et år, ikke bare en gang men flere gange i løbet af året. Pengene blev afsat i budgettet, men så vidt jeg ved aldrig effektueret til projektet. Som formand for Videbæk Borgerforening frem til marts 2018, ved jeg, at vi ikke har fået tilbudt muligheden fra kommunen. Var det ikke en ide at få sat det i gang hurtigst muligt. Der er i hvert fald steder nok at tage fat på i hele kommunen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];