Annonce
Ringkøbing

Fjordvang har ømme fødder efter gåtur rundt om fjorden

Der luftes trætte fødder. Fra venstre Gustav Haunstrup Møller, Mikki Horsfelt, Christian Kulmsig Knudsen, Andreas Møller Simonsen, Kristine Keseler List og Sussi Bjerremann Jensen. Foto: Lars Kryger
64 efterskoleelever har skaffet over 20.000 kroner til foreningen Unge og Kræft ved at gå i alt 2.737 kilometer rundt om Ringkøbing Fjord.

Velling: Det er en håndfuld klatøjede unge mennesker, der tager imod søndag formiddag på Fjordvang Efterskole. De har netop sat en god brunch til livs og nu kalder seng og søvn, men de holder tappert ud for at fortælle om døgnets strabadser.

Et døgns march langs Ringkøbing Fjord er overstået og i alt 20.284 kroner kan sendes til foreningen Unge og Kræft takket være de unges ihærdighed og rundhåndede sponsorer. Facit lyder på 2737 kilometer gået af 64 elever, svarende til, at hver har gået 42,6 kilometer. Det er lig med en marathon.

Hårdest ramt er 10. klasse eleverne Mikki Horsfeldt og Gustav Møller. De startede ud lørdag klokken 9 fra Velling og nåede hele vejen rundt om fjorden på 21 timer og 43 minutter. I alt 96 kilometer på gåben.

Annonce
Den seje trio, der nåede først i mål: Mikki Horsfelt, Jeppe Van der Spoel Gade og Gustav Haunstrup Møller. Privatfoto

- Det var godt nok hårdt. Knæhaserne har det værst, siger Mikki.

Med sig havde de Jeppe Van der Spoel Gade, der er tørnet ind. Yderligere to elever og lærer Emilie Balle-Svendsen nåede rundt. Også hun sover tungt nu.

At de unges march rundt om fjorden faldt sammen med Kræftens Bekæmpelses indsamlingsdag er en tilfældighed.

- Eleverne har undersøgt en lang række NGO’ere for at finde ud af, hvem de ville støtte. I en afstemning faldt valget så på Unge og Kræft, siger viceforstander Aslak Larsen.

Familie og firmaer

- Vi har lavet sponsoraftaler med vores forældre og firmaer og besluttet at kæmpe for unge med kræft, fortæller Mikki, hvis familie hjemme i Lunde sponserede ham med 10 kroner pr. kilometer.

Eleverne gik ad stier så tæt på fjorden som muligt. Trækfærgen ved Skjern Å er i stykker, så eleverne måtte ud på en omvej, der lagde yderligere fire kilometer til.

- Kun fra Nymindegab til Bjerregård måtte vi gå langs hovedvejen. Solen begyndte at gå ned, da vi gik ud af Bjerregård. Så vi gik i mørke hele vejen til Ringkøbing, men fra Ringkøbing K og ud til Velling gik vi i dagslys, fortæller Gustav Haunstrup Møller fra Videbæk.

Med sig havde de masser af vand og müslibarer i rygsækken. De startede ud i fint vejr lørdag formiddag, og først da de næste morgen nåede Velling, begyndte regnen at falde.

Undervejs på ruten var der opsat poster bemandet med lærere, der stod klar med forfriskninger og opmuntringer. I Nymindegab blev der serveret aftensmad for alle – uanset, hvor langt de var nået på ruten.

Annonce

Slemme vabler

Det var helt frivilligt, hvor langt eleverne ville gå, og de fleste satte sig et delmål og var tilfredse med at have fået et vist antal kilometer i benene.

Sussi Bjerremann Jensen nåede til Lønborg, Katrine Keseler List nåede til Hvide Sande. Begge har de ondt i benene og næsten svært ved at gå. Christian Kulmsig Knudsen og Andreas Møller Simonsen nåede til Nymindegab.


Det har så resulteret i, at jeg ikke har kunnet mærke mine fødder siden Bjerregård. Jeg har gået på vablerne uden at tænke over dem


Vabler viste sig at være den værste modstander.

- Allerede da vi gik ud på ruten, havde jeg to gamle vabler på hælene med plaster på. Siden fik jeg masser af vabler under fødderne, som der ikke blev gjort noget ved. Det har så resulteret i, at jeg ikke har kunnet mærke mine fødder siden Bjerregård. Jeg har gået på vablerne uden at tænke over dem, siger Gustav.

Annonce

Giver sig selv max

Fjordvang er ikke en idrætsefterskole, men det betyder ikke, at eleverne ikke skal udfordres fysisk, forklarer Aslak Larsen.

Lærer Erik Samuelsen og viceforstander Aslak Larsen gennemgår elevernes sponsoraftaler. Foto: Lars Kryger

- Vi har haft en fornemmelse af, hvem der kan klare lidt mere, men vi respekterer jo, når de unge siger fra. Alle skal kunne være med. Det er ikke vigtigt, om man går 25 kilometer eller hele vejen rundt. Det er sejt, fordi man har givet sig selv max. Selv de, der ikke er idrætselever, mærker, at de kan præstere og kan overraske. Og det hjælper jo ude på ruten, at de går for en sag, og at der er sponsorkroner på spil, siger Aslak Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

'Hvide Sande' har stadig førstepladsen i danskernes tv-hjerter - og er nu kommet med i eksklusiv klub

Annonce