Annonce
Ringkøbing

Fjordsvømmere vil faktisk også gerne ind i varmen

Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun har i dag 50 medlemmer, og der er sikkert flere i farvandet, hvis en drøm om eget klubhus ved fjorden i Ringkøbing bliver til virkelighed. Arkivfoto: Christina Hedegaard.

Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun drømmer om at få eget klubhus med sauna ved Ringkøbing Fjord. Klubben har nu 50 medlemmer.

Annonce

Ringkøbing: Mens mange danskere tidligst kan fristes til at gå i vandet, når der virkelig står sommer og sol i kalenderen, har de forlængst fundet Speedos og svømmebriller frem i Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun i Ringkøbing.

Klubbens 50 medlemmer har det lige som øko-køer, der har stået i stalden henover vinteren og nu længes efter duften af græs under åben himmel. Fjordsvømmerne ser frem til den første søndag i maj, hvor sæsonen for svømning i åbent vand officielt lægger fra land over hele landet.

- I betragtning af, at vi stadig ingen faciliteter har, så synes jeg, det er ret godt gået, at vi har så mange medlemmer, siger klubbens formand, Christina Hedegård, der for et år siden var med til at etablere klubben.

Siden har Neptun-folket blandt andet nydt godt af at kunne låne lokaler af Ringkøbing Sejlklub, lige som fjordsvømmerklubben også har gjort brug af en mobil sauna:

- Jeg tror, at mange afventer, at vi får vores egne faciliteter, tilføjer Christina Hedegård, der øjner lys i horisonten.

Jeg tror, at mange afventer, at vi får vores egne faciliteter

Christina Hedegård, formand, Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun
Annonce

Drøm om eget klubhus

Sammen med et andet medlem af bestyrelsen, Ann Holm Nielsen - der arbejder som arkitekt og byplanlægger ved Ringkøbing-Skjern Kommune - var Christina Hedegård for tre uger siden et smut i Hou for at høre om mulighederne for at trække økonomisk støtte fra Nordea-fonden i land.

Drømmen er at få bygget eget klubhus med sauna og en såkaldt boardwalk, der sikrer både nem adgang ned til vandet og mulighed for at sidde og nyde udsigten.

Ifølge Christina Hedegård så repræsentanterne fra Nordea-fonden gode muligheder i det projekt, som vestjyderne fremlagde. Den 42-årige ultrasvømmer har derfor en tro på, at det er realistisk at gøre idéerne til virkelighed på et naturskønt areal sydøst for rådhuset i Ringkøbing:

- De synes, at vi har et stærkt projekt, siger Christina Hedegård, der netop er blevet genvalgt som formand for bestyrelsen i Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun.

Målet er at skabe faciliteter, der kan fungere som et samlingssted for folk, der ynder at dyrke sport på vandet - eksempelvis også kajakroere.

Annonce

Baner og badebro på vej

Ansøgningsfristen til Nordea-fonden er i starten af maj, og i mellemtiden glæder Christina Hedegård sig over, at Neptun-klubben allerede har fået økonomiske skulderklap.

Byggemarkedet jem & fix har budt sig til med et sponsorat på 5000 kroner, der torsdag 19. april baner vej for en midlertidig badebro, når medlemmerne mødes for at hamre og save.

Også TrygFonden har et godt øje til de vestjyske vandhunde, der har modtaget 10.000 kroner. Pengene skal bruges til at anlægge to træningsbaner i fjorden: én på 50 meter, der gør det muligt for børn og nybegyndere at svømme tæt på land, og en 500 meter lang bane, der henvender sig til blandt andre langdistancesvømmere og triatleter.

Banerne skal stå klar om godt et par uger, så de nye tilbud kan tages i brug ved den officielle sæsonstart søndag 6. maj. Ved den lejlighed har klubben fået lov til at låne rådhuset, hvor fremmødte kan klæde om - og efter endt svømmetur nyde en kop kaffe og et stykke kage eller to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce