Annonce
Ringkøbing

Fjordparken får aflastningsplads: Flere på vej

Fjordparken Ældrecenter i Ringkøbing har en akutfunktion, der i lyset af corona-situationen får indrettet ekstra aflastningspladser. I tilfælde af, at der følger corona-smitte med en patient fra hospitalet, er der ekstra fokus på værnemidler og mulighed for at kunne isolere patienten. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Det har vakt bekymring, at et værelse på Fjordparkens aflastningsenhed er blevet indrettet til at kunne modtage patienter, der kan have Covid-19.

RINGKØBING: Det har vakt bekymring hos en pårørende til en borger på Fjordparkens aflastningsafdeling, at en stue er blevet indrettet som corona-værelse. Beboerne på aflastningsafdelingen er nemlig blandt de svageste og dermed i risikogruppen.

Men værelset er ikke et corona-værelse, og Fjordparken bliver ikke lavet om til et corona-afsnit. Det fortæller Anja Thoft Bach, der er fagchef for Sundhed og Omsorg ved Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Værelset på Fjordparken er en af de aflastningspladser, som vi er blevet bedt om at finde ekstra af. Det er en akutplads, hvor vi får de dårligste fra sygehuset, som fortsat har brug for sygepleje hele døgnet, forklarer Anja Thoft Bach.

De personer, som kan blive indlagt på værelset, er for eksempel borgere, som kan udskrives fra hospitalet, men som ikke er klar til at komme i eget hjem, såsom borgere der stadigvæk er i et behandlingsforløb, vurderingsforløb eller udredningsforløb.

Sygdomsbilledet her kan være af kirurgisk karakter, som hofteoperation, eller medicinsk karakter eller opblusning af KOL eller lungebetændelse.

Annonce

Alle forholdsregler

Hun afviser dog ikke, at det kan være en person, som er smittet med Covid-19.

- På grund af inkubationstiden kan det jo være en person, der er smittet, forklarer hun.

Aflastningsværelserne bliver derfor indrettet med henblik på det.

- Vi tager de forholdsregler, der altid er, hvis der er en smitterisiko, heriblandt at patienten vil være isoleret på stuen, ganske som hvis en beboer på et plejehjem får corona, forklarer Anja Thoft Bach.

Hun understreger, at der på Fjordparkens aflastningsafsnit netop er sygeplejersker døgnet rundt, som er uddannet i brug af værnemidler og andre forholdsregler.

Ingen specialafsnit

På spørgsmålet om ikke det ville være bedre at oprette et sted, hvor der kun er akutpladser og ikke andre patienter, så pårørende ikke skal være bekymrede, svarer hun:

- På papiret kan det være en god ide, men i praksis ved vi alligevel ikke hvem, der er smittet, så det handler om at isolere de smittede på stuerne og ikke at flytte dem. Personalet er yderst kompetent og bruger værnemidler. Vi følger de fine krav, som Sundhedsstyrelsen beder os om at følge, siger hun.

Ringkøbing-Skjern Kommune er p.t. i gang med at udvide antallet af akutpladser og forventer senere på ugen at komme med en melding om, hvor pladserne er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce