Annonce
Ringkøbing

Fjorden Rundt for 30. gang: 1000 har allerede meldt sig til lang cykeltur

Vejret viste sig fra sin absolut bedste side ved 2018-udgaven af motionscykelløbet Fjorden Rundt, der i år køres for 30. gang. Arkivfoto: Jørgen Kirk.
Motionscykelløbet Fjorden Rundt får også i år et stort antal deltagere, når der lørdag 1. juni bliver sagt 'god tur' på startstederne i Ringkøbing, Skjern, Bork Havn og Hvide Sande.

Ringkøbing-Skjern: Det lyder næsten som et eventyr, når nu den øjeblikkelige optælling viser, at antallet af forhåndstilmeldte til Fjorden Rundt ligger på 1001.

Fortællingen om det traditionsrige cykelløb for motionister er da også god. Det er 30 år siden, at idéen om at få folk til at træde i pedalerne på en 105 kilometer lang tur rundt om Ringkøbing Fjord blev fostret, og der er fortsat fart over feltet:

- Vi er meget godt tilfredse, siger én af dem, der har været med i arbejdsgruppen hele vejen, Knud Erik Kristensen - i folkemunde blot K.E.

Sidste år nød 1625 personer den smukke tur rundt i det vestjyske landskab i det skønneste vejr, og på selve dagen - lørdag 1. juni - kan antallet af deltagere da også meget vel snige sig op på det niveau.

Den foreløbige deltagerrekord i Fjorden Rundt blev sat i 2014, hvor 1920 motionister satte sig i sadlen.

Annonce

Biksemad i målområdet

Når K.E. Kristensen kigger ned over listen med navne på deltagere, glæder han sig blandt andet over, at Fjorden Rundt også vækker interesse i lande som Norge, Sverige og Tyskland.

Ligeledes kan den erfarne løbsarrangør se, at ældste deltager i 2019-udgaven af Fjorden Rundt er en 84-årig herre fra Skjern - og at fire af årets deltagere har været med hver eneste gang. De får sig en lille overraskelse, når de møder frem til start.

Traditionen tro opererer det lange cykelløb med fire startbyer: Skjern, Ringkøbing, Bork Havn og Hvide Sande.

Lige så sikkert er det, at der i de respektive målområder bliver serveret en god gang biksemad, når udfordringen er overstået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce