Ringkøbing

Fjorden Rundt for 30. gang: 1000 har allerede meldt sig til lang cykeltur

Vejret viste sig fra sin absolut bedste side ved 2018-udgaven af motionscykelløbet Fjorden Rundt, der i år køres for 30. gang. Arkivfoto: Jørgen Kirk.
Motionscykelløbet Fjorden Rundt får også i år et stort antal deltagere, når der lørdag 1. juni bliver sagt 'god tur' på startstederne i Ringkøbing, Skjern, Bork Havn og Hvide Sande.

Ringkøbing-Skjern: Det lyder næsten som et eventyr, når nu den øjeblikkelige optælling viser, at antallet af forhåndstilmeldte til Fjorden Rundt ligger på 1001.

Fortællingen om det traditionsrige cykelløb for motionister er da også god. Det er 30 år siden, at idéen om at få folk til at træde i pedalerne på en 105 kilometer lang tur rundt om Ringkøbing Fjord blev fostret, og der er fortsat fart over feltet:

- Vi er meget godt tilfredse, siger én af dem, der har været med i arbejdsgruppen hele vejen, Knud Erik Kristensen - i folkemunde blot K.E.

Sidste år nød 1625 personer den smukke tur rundt i det vestjyske landskab i det skønneste vejr, og på selve dagen - lørdag 1. juni - kan antallet af deltagere da også meget vel snige sig op på det niveau.

Den foreløbige deltagerrekord i Fjorden Rundt blev sat i 2014, hvor 1920 motionister satte sig i sadlen.

Biksemad i målområdet

Når K.E. Kristensen kigger ned over listen med navne på deltagere, glæder han sig blandt andet over, at Fjorden Rundt også vækker interesse i lande som Norge, Sverige og Tyskland.

Ligeledes kan den erfarne løbsarrangør se, at ældste deltager i 2019-udgaven af Fjorden Rundt er en 84-årig herre fra Skjern - og at fire af årets deltagere har været med hver eneste gang. De får sig en lille overraskelse, når de møder frem til start.

Traditionen tro opererer det lange cykelløb med fire startbyer: Skjern, Ringkøbing, Bork Havn og Hvide Sande.

Lige så sikkert er det, at der i de respektive målområder bliver serveret en god gang biksemad, når udfordringen er overstået.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Et Æ, et Ø og et Å: Rafaellas tatovering vil minde hende om en skøn tid i Vestjylland

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Nu kan man snart få kinesisk mad i Borris igen

Skjern

Kjærgaard er færdig som kommunaldirektør

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tvinds Fælleseje øger sit millionoverskud

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

112

Vold: 15-årig knallertkører slået ned med teleskopstang

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Ringkøbing-Skjern

Ikke i min baghave: Det er for let at slippe for upopulære vindmøller og biogasanlæg

Ringkøbing-Skjern

Rød alarm: Pluk-selv jordbærrene er på vej