Annonce
Ringkøbing

Fjorden Rundt for 30. gang: 1000 har allerede meldt sig til lang cykeltur

Vejret viste sig fra sin absolut bedste side ved 2018-udgaven af motionscykelløbet Fjorden Rundt, der i år køres for 30. gang. Arkivfoto: Jørgen Kirk.
Motionscykelløbet Fjorden Rundt får også i år et stort antal deltagere, når der lørdag 1. juni bliver sagt 'god tur' på startstederne i Ringkøbing, Skjern, Bork Havn og Hvide Sande.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Det lyder næsten som et eventyr, når nu den øjeblikkelige optælling viser, at antallet af forhåndstilmeldte til Fjorden Rundt ligger på 1001.

Fortællingen om det traditionsrige cykelløb for motionister er da også god. Det er 30 år siden, at idéen om at få folk til at træde i pedalerne på en 105 kilometer lang tur rundt om Ringkøbing Fjord blev fostret, og der er fortsat fart over feltet:

- Vi er meget godt tilfredse, siger én af dem, der har været med i arbejdsgruppen hele vejen, Knud Erik Kristensen - i folkemunde blot K.E.

Sidste år nød 1625 personer den smukke tur rundt i det vestjyske landskab i det skønneste vejr, og på selve dagen - lørdag 1. juni - kan antallet af deltagere da også meget vel snige sig op på det niveau.

Den foreløbige deltagerrekord i Fjorden Rundt blev sat i 2014, hvor 1920 motionister satte sig i sadlen.

Annonce

Biksemad i målområdet

Når K.E. Kristensen kigger ned over listen med navne på deltagere, glæder han sig blandt andet over, at Fjorden Rundt også vækker interesse i lande som Norge, Sverige og Tyskland.

Ligeledes kan den erfarne løbsarrangør se, at ældste deltager i 2019-udgaven af Fjorden Rundt er en 84-årig herre fra Skjern - og at fire af årets deltagere har været med hver eneste gang. De får sig en lille overraskelse, når de møder frem til start.

Traditionen tro opererer det lange cykelløb med fire startbyer: Skjern, Ringkøbing, Bork Havn og Hvide Sande.

Lige så sikkert er det, at der i de respektive målområder bliver serveret en god gang biksemad, når udfordringen er overstået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Fodboldskole i Hover blev en succes

Annonce