Annonce
Skjern

Fjorden Rundt 2020: Populært cykelløb rykkes til midten af juni

Der skal godt med drikkevarer til, når man sætter sig for at prøve kræfter med motionscykelløbet Fjorden Rundt, der strækker sig over 105 kilometer. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Der er tradition for, at motionscykelløbet Fjorden Rundt afvikles første lørdag i juni, men i år kommer kalenderen til at vise 13. juni.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Det kan være sundt at holde fast i traditioner, men i arrangørgruppen bag motionscykelløbet Fjorden Rundt er det nu alligevel besluttet at foretage et markant gearskifte.

Det har nærmest stået mejslet i den vestjyske asfalt, at startskuddet på den 105 kilometer lange udfordring altid lyder på den første lørdag i juni, men i år kommer kalenderen til at vise 13. juni.

Ifølge en af ildsjælene bag Fjorden Rundt, K.E. Kristensen, hænger det sammen med, at der i ugen op til første lørdag i juni blot er tre arbejdsdage, der er omgivet af 2. pinsedag og grundlovsdag:

- Der er mange, der holder ferie i en hel uge dér, og det kan resultere i færre deltagere. Det er i hvert fald vores erfaring fra 2019, siger K.E. Kristensen.

Tilmed finder arrangørerne det ikke optimalt at stå med så stort et arrangement dagen efter 5. juni, hvor det meste af Danmark har været sat på stand-by.

Annonce

Rekord på 1920 deltagere

Flytningen af det populære motionsløb til et stykke ind i juni-kalenderen kommer også til at gælde i 2021, hvor grundlovsdag falder på en lørdag:

- Så er der lukket ned rundt omkring, og det betyder blandt andet, at der ikke kan serveres biksemad ved SuperBrugsen i Skjern, siger K.E. Kristensen - med henvisning til det måltid, der venter, når man har krydset målstregen.

Deltagerne i Fjorden Rundt kan vælge at starte i enten Bork, Hvide Sande, Ringkøbing eller Skjern, og især sidstnævnte by har et særdeles godt ry, når det kommer til serveringen af netop biksemad.

Derfor bliver næste års udgave af Fjorden Rundt afviklet lørdag 12. juni.

Da motionscykelløbet i 2019 fejrede 30 års jubilæum, talte feltet 1286 ryttere.

Året før havde løbet 1624 deltagere, mens den hidtidige rekord blev sat i 2014, hvor 1920 personer satte sig i sadlen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce