Annonce
Skjern

Fjorden Rundt 2020: Populært cykelløb rykkes til midten af juni

Der skal godt med drikkevarer til, når man sætter sig for at prøve kræfter med motionscykelløbet Fjorden Rundt, der strækker sig over 105 kilometer. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Der er tradition for, at motionscykelløbet Fjorden Rundt afvikles første lørdag i juni, men i år kommer kalenderen til at vise 13. juni.

Ringkøbing-Skjern: Det kan være sundt at holde fast i traditioner, men i arrangørgruppen bag motionscykelløbet Fjorden Rundt er det nu alligevel besluttet at foretage et markant gearskifte.

Det har nærmest stået mejslet i den vestjyske asfalt, at startskuddet på den 105 kilometer lange udfordring altid lyder på den første lørdag i juni, men i år kommer kalenderen til at vise 13. juni.

Ifølge en af ildsjælene bag Fjorden Rundt, K.E. Kristensen, hænger det sammen med, at der i ugen op til første lørdag i juni blot er tre arbejdsdage, der er omgivet af 2. pinsedag og grundlovsdag:

- Der er mange, der holder ferie i en hel uge dér, og det kan resultere i færre deltagere. Det er i hvert fald vores erfaring fra 2019, siger K.E. Kristensen.

Tilmed finder arrangørerne det ikke optimalt at stå med så stort et arrangement dagen efter 5. juni, hvor det meste af Danmark har været sat på stand-by.

Annonce

Rekord på 1920 deltagere

Flytningen af det populære motionsløb til et stykke ind i juni-kalenderen kommer også til at gælde i 2021, hvor grundlovsdag falder på en lørdag:

- Så er der lukket ned rundt omkring, og det betyder blandt andet, at der ikke kan serveres biksemad ved SuperBrugsen i Skjern, siger K.E. Kristensen - med henvisning til det måltid, der venter, når man har krydset målstregen.

Deltagerne i Fjorden Rundt kan vælge at starte i enten Bork, Hvide Sande, Ringkøbing eller Skjern, og især sidstnævnte by har et særdeles godt ry, når det kommer til serveringen af netop biksemad.

Derfor bliver næste års udgave af Fjorden Rundt afviklet lørdag 12. juni.

Da motionscykelløbet i 2019 fejrede 30 års jubilæum, talte feltet 1286 ryttere.

Året før havde løbet 1624 deltagere, mens den hidtidige rekord blev sat i 2014, hvor 1920 personer satte sig i sadlen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce