Annonce
Ringkøbing

Fjerde købmand på ét år: 43-årig butiksassistent bliver ny købmand i Velling

Min Købmand i Velling har atter fået ny leder. Hele to faktisk. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Med hendes fortid i Meny i Søndervig og Spar i Ørnhøj håber Velling Andelsbutiks bestyrelsesformand, at Lailah Andersen er den rette til at få butikken på fode igen. Hendes første opgave bliver at få øget omsætningen.

Velling: Hun bliver den fjerde købmand på bare ét år i Velling Andelsbutik.

Alligevel tror bestyrelsesformand Thomas Kirk Jepsen på, at 43-årige Lailah Andersen bliver den købmand, der kan vende bøtten for den lille købmandsbutik:

- Vi er rigtig glade for, at Lailah har været med til at tage den her opgave, ikke mindst i betragtning af, at hun godt ved, hvor vi er som butik, og at hun stadigvæk har valgt at give den alt, hvad hun kan. Hun har været rigtig positiv, og vi er selvfølgelig glade for, at vi finder en person, der tror på projektet.

Lailah Andersen, der bor i Lem, er i dag salgsassistent i Spar i Ørnhøj, og hun har tidligere arbejdet i Meny i Søndervig. Hun kommer i Velling til at samarbejde tæt med Inge Lise Kristensen, der ellers blev pensioneret i 2017 efter 13 år som købmand.

- Vores tanker har først og fremmest været, at vi splitter opgaverne op. Butikslederen står for salg og indkøb, sørger for at få butikkens omsætning op og sikrer sig, at vi driver butikken bedst muligt, siger Thomas Kirk Jepsen og fortsætter:

- Desuden har vi lavet en økonomifunktion for at være sikre på, at der er mere fokus på økonomien. Og den funktion skal så spille sammen med butikslederen i det daglige.

Og det bliver altså med Inge Lise Kristensen i rollen som økonomiansvarlig.

Annonce

Med alle de omskiftninger, der har været de seneste år, har bestyrelsen skullet fokusere rigtig meget på driften, på at finde nye købmænd og på at hjælpe de nye købmænd i gang.

Thomas Kirk Jepsen, bestyrelsesformand

Får et problem uden vækst

Tanken bag opdelingen af købmandsrollen var at give den nye købmand ro til at fokusere på kerneopgaven lige i øjeblikket. Og kerneopgaven er at få en masse kunder ind i butikken.

- Den nemmeste del at skille fra var økonomien. Hovedopgaven er, at der skal mere igennem butikken, for at sige det på den måde. Det hænger selvfølgelig sammen med, at vi ligger et økonomisk sted, hvor vi har et problem, hvis vi ikke vækster. Det er simpelthen det vigtigste for os, siger bestyrelsesformanden.

Lailah Andersens første opgave bliver derfor at få butikken genopbygget og øge dens omsætning. Hun har allerede fået lidt hjælp fra Inge Lise Kristensen og Margit Thomsen, der den seneste måned har sørget for at få butikken fyldt med varer, så den fremstår præsentabel, forklarer Thomas Kirk Jepsen.

Han håber, at bestyrelsen nu får ro til at fokusere på sin egentlige opgave.

- Med alle de omskiftninger, der har været de seneste år, har bestyrelsen skullet fokusere rigtig meget på driften, på at finde nye købmænd og på at hjælpe de nye købmænd i gang. Det skal vi selvfølgelig også her, men vi mener, vi har fat i en person, som vi ret hurtigt kan overlade butiksledelsen og driften til, og så kan vi som bestyrelse begynde at fokusere på, hvordan vi kan få butikken udviklet, så den også kan have en fremtidig berettigelse, siger Thomas Kirk Jepsen.

Velling Andelsbutik holder velkomstreception for Lailah Andersen den 29. februar mellem 14 og 16 i butikken. Her vil det også være muligt at høre bestyrelsen om dens nye planer for butikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce