Annonce
Ringkøbing

Fjerde købmand på ét år: 43-årig butiksassistent bliver ny købmand i Velling

Min Købmand i Velling har atter fået ny leder. Hele to faktisk. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Med hendes fortid i Meny i Søndervig og Spar i Ørnhøj håber Velling Andelsbutiks bestyrelsesformand, at Lailah Andersen er den rette til at få butikken på fode igen. Hendes første opgave bliver at få øget omsætningen.

Velling: Hun bliver den fjerde købmand på bare ét år i Velling Andelsbutik.

Alligevel tror bestyrelsesformand Thomas Kirk Jepsen på, at 43-årige Lailah Andersen bliver den købmand, der kan vende bøtten for den lille købmandsbutik:

- Vi er rigtig glade for, at Lailah har været med til at tage den her opgave, ikke mindst i betragtning af, at hun godt ved, hvor vi er som butik, og at hun stadigvæk har valgt at give den alt, hvad hun kan. Hun har været rigtig positiv, og vi er selvfølgelig glade for, at vi finder en person, der tror på projektet.

Lailah Andersen, der bor i Lem, er i dag salgsassistent i Spar i Ørnhøj, og hun har tidligere arbejdet i Meny i Søndervig. Hun kommer i Velling til at samarbejde tæt med Inge Lise Kristensen, der ellers blev pensioneret i 2017 efter 13 år som købmand.

- Vores tanker har først og fremmest været, at vi splitter opgaverne op. Butikslederen står for salg og indkøb, sørger for at få butikkens omsætning op og sikrer sig, at vi driver butikken bedst muligt, siger Thomas Kirk Jepsen og fortsætter:

- Desuden har vi lavet en økonomifunktion for at være sikre på, at der er mere fokus på økonomien. Og den funktion skal så spille sammen med butikslederen i det daglige.

Og det bliver altså med Inge Lise Kristensen i rollen som økonomiansvarlig.

Annonce

Med alle de omskiftninger, der har været de seneste år, har bestyrelsen skullet fokusere rigtig meget på driften, på at finde nye købmænd og på at hjælpe de nye købmænd i gang.

Thomas Kirk Jepsen, bestyrelsesformand

Får et problem uden vækst

Tanken bag opdelingen af købmandsrollen var at give den nye købmand ro til at fokusere på kerneopgaven lige i øjeblikket. Og kerneopgaven er at få en masse kunder ind i butikken.

- Den nemmeste del at skille fra var økonomien. Hovedopgaven er, at der skal mere igennem butikken, for at sige det på den måde. Det hænger selvfølgelig sammen med, at vi ligger et økonomisk sted, hvor vi har et problem, hvis vi ikke vækster. Det er simpelthen det vigtigste for os, siger bestyrelsesformanden.

Lailah Andersens første opgave bliver derfor at få butikken genopbygget og øge dens omsætning. Hun har allerede fået lidt hjælp fra Inge Lise Kristensen og Margit Thomsen, der den seneste måned har sørget for at få butikken fyldt med varer, så den fremstår præsentabel, forklarer Thomas Kirk Jepsen.

Han håber, at bestyrelsen nu får ro til at fokusere på sin egentlige opgave.

- Med alle de omskiftninger, der har været de seneste år, har bestyrelsen skullet fokusere rigtig meget på driften, på at finde nye købmænd og på at hjælpe de nye købmænd i gang. Det skal vi selvfølgelig også her, men vi mener, vi har fat i en person, som vi ret hurtigt kan overlade butiksledelsen og driften til, og så kan vi som bestyrelse begynde at fokusere på, hvordan vi kan få butikken udviklet, så den også kan have en fremtidig berettigelse, siger Thomas Kirk Jepsen.

Velling Andelsbutik holder velkomstreception for Lailah Andersen den 29. februar mellem 14 og 16 i butikken. Her vil det også være muligt at høre bestyrelsen om dens nye planer for butikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En 1. april uden narrehat - og det er ikke engang løgn

Du behøver ikke lede længere, kære læser; den er der ikke. Trods datoen kan du roligt regne med, at vi af hele vort journalistiske hjerte står inde for, at de artikler, vi har skrevet til dagens avis og DBRS.dk, er ganske sandfærdige. Traditionen med at narre læserne april er ellers lang og hæderkronet. En af de første aprilsnarre i dansk dagspresse blev bragt af en københavnsk avis, som 1. april 1914 kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent. En af de mest mindeværdige var Roskilde Tidendes aprilsnar i 1976. Hundredevis af borgere stillede sig i kø efter at have læst overskriften "Roskilde Spritfabrik holder lavpris-udsalg på whisky-snaps indtil kl. 17.30 i eftermiddag". Historien lød, at spritfabrikken ved et uheld var kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps. Spritfabrikken ville sælge blandingsproduktet for en tier per liter, og folk skulle selv medbringe dunke og spande til det, de købte. På Dagbladet har vi gennem mange år ikke haft nogen fast tradition for en aprilsnar. I år var vi dog allerede i februar begyndt at varme ideerne op til at genindføre den; læserne må jo også godt have det sjovt ind imellem. Vinterens voldsomme vandmængder var i spil som et omdrejningspunkt, men helt præcist hvad vi skulle narre læserne april med, var ikke blevet konkret. Det kunne for eksempel være blevet til en historie om, at eleverne på én af de lokale skoler nu blev sendt hjem på ubestemt tid, fordi deres skole var oversvømmet, og at undervisningen indtil videre skulle foregå via Skype. Det kunne måske godt have kaldt et smil frem - engang... Men den historie er ikke rigtig aprilsnar-materiale længere. I det hele taget er det for tiden svært at se det sjove i med vilje at bringe falske nyheder ind i folks daglige nyhedsstrøm. Uanset glimtet i øjet vil vi ikke risikere, at læserne mister tiltroen til det, vi skriver - og når man ser på virkeligheden lige nu, er der desværre alt for meget af den, som i sig selv er grotesk nok til at minde om en aprilsnar. Det skal dog ikke hindre os i stadig at fortælle virkelighedens pudsige og skæve historier; et smil varmer altid, og i krisetider har vi endnu mere brug for det. Men de smil, der er at finde i dagens avis, har altså - ligesom på alle årets andre dage - helt igennem hold i virkeligheden.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce