Annonce
Debat

Fjelstervangs skolebørn risikerer lang tid i bussen og lille plads til udfoldelse

Arkivbillede fra første skoledag efter nedlukningen for 0-5. Klasse på Fjelstervang Skole. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Læserbrev: Lukker Fjelstervang Skole - eller? Tja, hvis man læser referatet fra sidste møde i strukturudvalget, der blev holdt den 17 juni, så ja, så bliver jeg meget i tvivl, om den beslutning allerede er taget.

Men på hvilket grundlag og med hvilke forudsætninger for den videre skolegang for børn, der bor i Fjelstervang skoledistrikt, er det så lige?

At man fra politisk hold synes, det er ok at stuve børn sammen på meget lidt plads, er mig en gåde. Middelværdien for driftsareal pr. elev i kommunen er 25,6 m2. Men hvis børnene fra Fjelstervang bliver flyttet til Vorgod-Barde, som der lægges op til, vil driftsarealet pr. elev være 12,4 m2.

Skønt at vide, vores børn får nogle gode rammer for deres læring, hvor der virkelig er plads til at udfolde sig!

Dog skrives der, at man forventer visse om- og tilbygninger i Vorgod-Barde. Men disse udgifter er det ikke muligt at beregne på nuværende tidspunkt, så hvor stor bliver den reelle besparelse de første år, samt der skal lejes ekstra lokaler uden for skolen. Tænker heller ikke, at det giver besparelser lige med det første. Så kan vi jo kaste os over transporten...

På nuværende tidspunkt har den elev, der har længst tid i bussen om morgenen, 16 minutter. Det må vel være acceptabelt, også når man går i 0 klasse. Men med de beregninger, som kommunen selv har fået lavet, vil transporten blive forlænget med 34 min, dvs. 50 minutters transport i skolebus om morgenen, altså forudsat at ruten er den samme som i dag, og det på trods af, at der allerede er kalkuleret med en ekstra bus. Jeg ved ikke, hvordan du har det, men jeg vil selv være ked af, at mit barn i de små klasser skal sidde så længe i bus. Måske vi kan være heldige, at der sættets flere busser ind, men jeg er ikke videre optimistisk.

Men hvad, de store børn sidder jo allerede nu i bussen op til 47 minutter. Og ikke nok med det, så når de ankommer til Videbæk, har de en halv times ventetid, inden skolen starter, så det kan de små da også klare! Disse ting er jo så også forudsat, at alle elever flytter til Vorgod-Barde skole. Det tror jeg ikke bliver tilfældet, da mange forældre arbejder i den modsatte retning, så det vil være nærliggende at tage børnene med til en skole i Herning Kommune. Men det er jo en helt anden snak, og det ved jeg jo selvfølgelig ikke noget om!Men noget, jeg ved, for det kan jeg læse på kommunens egen hjemmeside. Det er deres visioner: ”Det er attraktivt at arbejde, bo og leve i kommunes landsbyer og landdistrikter”.

Ydermere kan jeg læse mig til målsætninger, der hører under denne vision. Her vil jeg nævne to af dem: ”Vi vil fastholde og tiltrække borgere til vores landsbyer og landdistrikter”, og min egen favorit: ”Vi vil understøtte vækst og udvikling i landsbyer og landdistrikter”.

Er der venligst nogen, der vil forklare mig sammenhængen i disse visioner, og at politikerne vil lukke de små skoler. I byer som Fjelstervang, er skolen en meget vigtig faktor for, at vi er attraktive for nye unge tilflyttere. Hvis skolen lukker, tror jeg det bliver meget svært at bevare vækst og udvikling i vores lille by.

Og så har jeg slet ikke skrevet noget om: sammenhængskraften, trygheden, det nære fællesskab, viljen, kampgejsten, hjælpsomheden, medmenneskeligheden og det gode humør, som kendetegner Fjelstervang.

Men det kan jo heller ikke sættes ind i et regneark, så det har ingen betydning!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce