Annonce
Vestjylland

Trætte af skældud: Konference skal sætte fokus på fiskeriets image

Fiskeriets minister, Mogens Jensen (S), vil blandt andet komme med et oplæg på Fiskerikonferencen. Arkivfoto
Fiskeriets image skal være bedre - det bliver emnet for fiskerikonference i Lemvig

Lemvig: Flere af fiskeriets vigtigste politikere er med, når Vestjysk Bank og Fiskeri Tidende på fredag holder Fiskerikonference i Lemvig. Blandt andet vil fiskeriets egen minister, Mogens Jensen (S), deltage og give et bud på regeringens visioner for den kommende fiskeripolitik.

Derfor kan der også ventes god opbakning, når fiskernes samles til en politisk debat, der denne gang først og fremmest skal handle om, hvordan fiskeriet får et bedre image, så hele Danmark bliver stolt af erhvervet og bliver i stand til at tiltrække flere unge.

Fiskerne er nemlig godt trætte af en årrække med politisk uro, mediehetz og skældud, så det er tid til ro og til at vise verden, at fiskeriet er vejen frem. Det vil fiskerikonference forsøge at sætte spot på.

Temaet vil blive belyst fra flere vinkler. Ud over fiskeriets minister deltager også fiskeriordfører Torsten Schack Pedersen (V), formand for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen, EU-parlamentariker Søren Gade (V) samt forstander på Fiskeriskolen i Thyborøn, Claus Hansen. Hele arrangementet indledes af bankdirektør Jan Ulsø Madsen, Vestjysk Bank.

Annonce

Årets fisker 2019

På konferencen vil man også kåre Årets Fisker. Prisen gives til en fisker, der har gjort noget særligt i årets løb. Sidste år var det fisker Jens Frich fra Hvide Sande, der løb med titlen, fordi han blandt andet har formået at få unge ind i fiskeriet.

Det er fiskerne selv, der via deres lokale fiskeriforening har indstillet de fiskere, som skal være med i opløbet om at blive Årets Fisker.

- Vi har også i år fået mange indstillinger på absolut kvalificerede fiskere, der på meget forskellige måder har stået for noget ekstraordinært i deres erhverv som fiskere. Det har været meget positivt med flere egnede kandidater, men det har selvfølgelig ikke gjort valget nemt, fortæller Line Dalgaard Jensen, Fiskeri Tidende, der har stået i spidsen for den jury, som har valgt Årets Fisker 2019.

De øvrige jurymedlemmer er Jan Ulsø Madsen, adm. bankdirektør i Vestjysk Bank, Flemming Nygaard Christensen, direktør i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd, og Torben Høj, Vestfisk i Hvide Sande. Prisen som Årets Fisker overrækkes af fiskeriminister Mogens Jensen (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Cirklen-byggeriet i Skjern: Byrådsmedlems tålmodighed er brugt op - stemmer nej til halv etage mere

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce