Annonce
Vestjylland

Trætte af skældud: Konference skal sætte fokus på fiskeriets image

Fiskeriets minister, Mogens Jensen (S), vil blandt andet komme med et oplæg på Fiskerikonferencen. Arkivfoto
Fiskeriets image skal være bedre - det bliver emnet for fiskerikonference i Lemvig
Annonce

Lemvig: Flere af fiskeriets vigtigste politikere er med, når Vestjysk Bank og Fiskeri Tidende på fredag holder Fiskerikonference i Lemvig. Blandt andet vil fiskeriets egen minister, Mogens Jensen (S), deltage og give et bud på regeringens visioner for den kommende fiskeripolitik.

Derfor kan der også ventes god opbakning, når fiskernes samles til en politisk debat, der denne gang først og fremmest skal handle om, hvordan fiskeriet får et bedre image, så hele Danmark bliver stolt af erhvervet og bliver i stand til at tiltrække flere unge.

Fiskerne er nemlig godt trætte af en årrække med politisk uro, mediehetz og skældud, så det er tid til ro og til at vise verden, at fiskeriet er vejen frem. Det vil fiskerikonference forsøge at sætte spot på.

Temaet vil blive belyst fra flere vinkler. Ud over fiskeriets minister deltager også fiskeriordfører Torsten Schack Pedersen (V), formand for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen, EU-parlamentariker Søren Gade (V) samt forstander på Fiskeriskolen i Thyborøn, Claus Hansen. Hele arrangementet indledes af bankdirektør Jan Ulsø Madsen, Vestjysk Bank.

Annonce

Årets fisker 2019

På konferencen vil man også kåre Årets Fisker. Prisen gives til en fisker, der har gjort noget særligt i årets løb. Sidste år var det fisker Jens Frich fra Hvide Sande, der løb med titlen, fordi han blandt andet har formået at få unge ind i fiskeriet.

Det er fiskerne selv, der via deres lokale fiskeriforening har indstillet de fiskere, som skal være med i opløbet om at blive Årets Fisker.

- Vi har også i år fået mange indstillinger på absolut kvalificerede fiskere, der på meget forskellige måder har stået for noget ekstraordinært i deres erhverv som fiskere. Det har været meget positivt med flere egnede kandidater, men det har selvfølgelig ikke gjort valget nemt, fortæller Line Dalgaard Jensen, Fiskeri Tidende, der har stået i spidsen for den jury, som har valgt Årets Fisker 2019.

De øvrige jurymedlemmer er Jan Ulsø Madsen, adm. bankdirektør i Vestjysk Bank, Flemming Nygaard Christensen, direktør i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd, og Torben Høj, Vestfisk i Hvide Sande. Prisen som Årets Fisker overrækkes af fiskeriminister Mogens Jensen (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bjergtagende solopgang

Annonce