Annonce
Ringkøbing

Fiskehuset fjerner udskældte kølevogne og bygger nyt lager

Bjarne Nielsen fra Fiskehuset ser frem til at få et splinternyt lager i indianerlejren. Naboerne glæder sig til rejsegildet. Arkivfoto: John Randeris
Bjarne Nielsen fra Fiskehuset på havnen i Ringkøbing siger nu farvel til kølebil og køletrailer på parkeringspladsen ved butikken. En aftale med kommunen har nemlig banet vejen for et nyt lager i nærheden.
Annonce

Ringkøbing: Personalet i Fiskehuset bliver snart sendt ud på en mindre gåtur, når de skal fylde disken op med alt fra rødspætter til krabbeklør.

Næste år forventer indehaver Bjarne Nielsen nemlig at kunne indvie en helt ny lagerbygning i 'indianerlejren' ved rådhuset. Det betyder, at den udskældte kølertrailer og kølebilen forsvinder fra pladsen ved siden af Fiskehuset.

- Jeg er super glad for, at det er lykkedes at nå frem til en løsning. Jeg ville allerhelst have udvidet med mere lagerplads tæt ved butikken, men når det ikke kunne lade sig gøre, så er jeg tilfreds med, at vi løser udfordringen ved at bygge nyt i nærheden, fortæller Bjarne Nielsen.

Han har drevet Fiskehuset i tre år. Halvdelen af tiden har han benyttet sig af vogne til at holde varerne kolde. Det har kastet flere klager af sig. Nogle mente, at vognene larmede, mens andre mente, at de skæmmede havnen.

- Det har været afgørende for min lyst til at drive forretningen videre, at der blev fundet en permanent ordning. Derfor bad jeg kommunen om at komme med forslag, siger han.

Det første bud var en pram i havnen. Men den mulighed ville ifølge Bjarne Nielsen være svær af få godkendt af både Arbejdstilsynet og fødevaremyndighederne. Derfor er valget faldet på en ny lagerbygning ved de gamle redskabsskure. Idéen er, at bygningen skal falde ind i stilen.

Ringkøbing-Skjern Kommune skal nu give Fiskehuset besked om, præcist hvilke krav der skal leves op til. Herefter bliver en tømrer sat til at lave tegninger til den kommende bygning. Når de er godkendt, kan arbejdet med at bygge lageret gå i gang.

Bjarne Nielsen regner med, at det kommer til at ske i løbet af vinteren, så lageret er klar, inden næste sæson går i gang.

Hvis det ikke var lykkedes at finde en løsning på fiskemandens pladsproblem, havde han overvejet helt at afhænde sin butik. Men det bliver altså ikke nødvendigt - i stedet skal han ud og finde en køber til de kølevogne, som han i sin tid investerede et sekscifret beløb i.

Fjernlageret i indianerlejren

Bjarne Nielsen fra Fiskehuset har fået tilladelse til at opføre en lagerbygning i den såkaldte indianerlejr mellem havnen og Rådhuset.

Stedet har fra gammel tid været fjordfiskerne redskabshytter og fungerer også som mødested for skurenes ejermænd, der gerne nyder en smøg eller en øl i eller udenfor de små huse.

Skurene er opført i individuel stil og ofte med et personligt særpræg. De hovedsageligt rødmalede skurene ligger i en kringlet gadenet, der er med til at skabe en stemningsfuld enklave på havnen i Ringkøbing, skriver Bevaringsforeningen på sin hjemmeside.

Fiskehuset nye skur forventes da heller ikke at give problemer med naboerne. Ifølge Bjarne Nielsen glæder skue-ejerne på havnen sig allerede til rejsegildet.

Kort om Fiskehusets lager

Bjarne Nielsen fra Fiskehuset har fået tilladelse til at opføre en lagerbygning i den såkaldte indianerlejr mellem havnen og Rådhuset.

Stedet har fra gammel tid været fjordfiskerne redskabshytter og fungerer også som mødested for skurenes ejermænd, der gerne nyder en smøg eller en øl i eller udenfor de små huse.

Ifølge Bevaringsforeningen er skure opført i individuel stil og ofte med et personligt særpræg. De hovedsageligt rødmalede skurene ligger i en kringlet gadenet, der er med til at skabe en stemningsfuld enklave på havnen i Ringkøbing, skriver Bevaringsforeningen på sin hjemmeside.

Det nye skur forventes da heller ikke at give problemer med naboerne. Ifølge Bjarne Nielsen glæder skue-ejerne på havnen sig allerede til rejsegildet.

Kølebilen og kølevognen skal nu sælges. Samtidig bliver der frit udsyn over havnen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Coronavirus

Live: 1,3 millioner danskere tilbydes test for antistoffer mod corona

Annonce