Annonce
Erhverv

Fiskehal fik sur smiley på en varm sommerdag

Bjarne Nielsen, ejeren af Slusens Fiskehal i Hvide Sande, må acceptere en bøde på 5000 kroner, som han fik på en af årets varmeste dage i Hvide Sande. Fremover er der styr på temperaturen. Arkivfoto
På en af årets varmeste dage kom Fødevarestyrelsen forbi Slusens Fiskehal. Det gav en sur smiley. To dage senere blev der installeret endnu en køledisk, og der kom uv-film på vinduerne.

Hvide Sande: - Der var bestilt en ekstra køledisk og uv-film til vinduerne, og vi var klar til at rokere om i forretningen for at undgå varme stråler fra solen. Så vi var godt klar over, at der kunne være problemer med at holde temperaturen lav nok på en varm sommerdag med den daværende indretning, siger ejeren af Slusens Fiskehal, Bjarne Nielsen.

Desværre nåede han ikke at nyindrette forretningen, installere den nye køledisk og sætte uv-filmen op, før Danmark sidst i juli blev ramt af temperaturer over 30 grader, og 26. juli 2019 kom Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg.

Kontrollen medførte en sur smiley og følgende bemærkninger:

"Kontrolbesøget sker på baggrund af en forbrugerhenvendelse. Hygiejne: Håndtering af fødevarer: Bødeforlæg på 5.000 kr. er fremsendt. Følgende er konstateret: Virksomheden opbevarer letfordærvelige fødevarer (3 kg rejesalat, 1,5 kg skaldyrssalat, 1,5 kg stegte sild i lage samt 2 tærter) ved 22,6 grader målt i luft på hylder i udsalgskøler. Med indstikstermometer måles temperaturen til 15,6 grader i rejesalaten. Temperaturmålingerne er foretaget med Fødevarestyrelsens kalibrerede termometer. Virksomheden havde følgende bemærkninger. Fødevarerne kasseres".

Resten af kontrollerne i rapporten gav topkarakter, præcis som ved den forrige kontrol 29. april, hvor det blev til en glad smiley.

- Vi betaler naturligvis bøden. Det er sådan, det er. Syv fiskebutikker fik besøg på den varme dag. Fem fik anmærkninger, siger Bjarne Nielsen.

- De omtalte varer var i øvrigt sat til side under klargøring/rengøring af køledisk, så det er ikke varer, der har været solgt til kunder, siger Bjarne Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce