Erhverv

Fiskehal fik sur smiley på en varm sommerdag

Bjarne Nielsen, ejeren af Slusens Fiskehal i Hvide Sande, må acceptere en bøde på 5000 kroner, som han fik på en af årets varmeste dage i Hvide Sande. Fremover er der styr på temperaturen. Arkivfoto
På en af årets varmeste dage kom Fødevarestyrelsen forbi Slusens Fiskehal. Det gav en sur smiley. To dage senere blev der installeret endnu en køledisk, og der kom uv-film på vinduerne.

Hvide Sande: - Der var bestilt en ekstra køledisk og uv-film til vinduerne, og vi var klar til at rokere om i forretningen for at undgå varme stråler fra solen. Så vi var godt klar over, at der kunne være problemer med at holde temperaturen lav nok på en varm sommerdag med den daværende indretning, siger ejeren af Slusens Fiskehal, Bjarne Nielsen.

Desværre nåede han ikke at nyindrette forretningen, installere den nye køledisk og sætte uv-filmen op, før Danmark sidst i juli blev ramt af temperaturer over 30 grader, og 26. juli 2019 kom Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg.

Kontrollen medførte en sur smiley og følgende bemærkninger:

"Kontrolbesøget sker på baggrund af en forbrugerhenvendelse. Hygiejne: Håndtering af fødevarer: Bødeforlæg på 5.000 kr. er fremsendt. Følgende er konstateret: Virksomheden opbevarer letfordærvelige fødevarer (3 kg rejesalat, 1,5 kg skaldyrssalat, 1,5 kg stegte sild i lage samt 2 tærter) ved 22,6 grader målt i luft på hylder i udsalgskøler. Med indstikstermometer måles temperaturen til 15,6 grader i rejesalaten. Temperaturmålingerne er foretaget med Fødevarestyrelsens kalibrerede termometer. Virksomheden havde følgende bemærkninger. Fødevarerne kasseres".

Resten af kontrollerne i rapporten gav topkarakter, præcis som ved den forrige kontrol 29. april, hvor det blev til en glad smiley.

- Vi betaler naturligvis bøden. Det er sådan, det er. Syv fiskebutikker fik besøg på den varme dag. Fem fik anmærkninger, siger Bjarne Nielsen.

- De omtalte varer var i øvrigt sat til side under klargøring/rengøring af køledisk, så det er ikke varer, der har været solgt til kunder, siger Bjarne Nielsen.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Erhverv For abonnenter

Havmøllepark åbnet: Så er der strøm til kronebilen, skoleelevernes mobiler og statsministerens grønne visioner

Skjern

Følg med fotografen i marken: Hvad kornet gemte på

Navne For abonnenter

Slut efter 46 år i den kommunale verden: Nu tager jeg et fjolleår

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Erhverv

Nu får Bente og Niels mere frihed: Købmandsparret i Stadil lukker butikken

Ringkøbing-Skjern

100 svedende hårde kilometer: "Spændende rejse" ventede 80 ultraløbere på vej Ringkøbing Fjord rundt

Annonce