Annonce
Erhverv

Fiskehal fik sur smiley på en varm sommerdag

Bjarne Nielsen, ejeren af Slusens Fiskehal i Hvide Sande, må acceptere en bøde på 5000 kroner, som han fik på en af årets varmeste dage i Hvide Sande. Fremover er der styr på temperaturen. Arkivfoto
På en af årets varmeste dage kom Fødevarestyrelsen forbi Slusens Fiskehal. Det gav en sur smiley. To dage senere blev der installeret endnu en køledisk, og der kom uv-film på vinduerne.
Annonce

Hvide Sande: - Der var bestilt en ekstra køledisk og uv-film til vinduerne, og vi var klar til at rokere om i forretningen for at undgå varme stråler fra solen. Så vi var godt klar over, at der kunne være problemer med at holde temperaturen lav nok på en varm sommerdag med den daværende indretning, siger ejeren af Slusens Fiskehal, Bjarne Nielsen.

Desværre nåede han ikke at nyindrette forretningen, installere den nye køledisk og sætte uv-filmen op, før Danmark sidst i juli blev ramt af temperaturer over 30 grader, og 26. juli 2019 kom Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg.

Kontrollen medførte en sur smiley og følgende bemærkninger:

"Kontrolbesøget sker på baggrund af en forbrugerhenvendelse. Hygiejne: Håndtering af fødevarer: Bødeforlæg på 5.000 kr. er fremsendt. Følgende er konstateret: Virksomheden opbevarer letfordærvelige fødevarer (3 kg rejesalat, 1,5 kg skaldyrssalat, 1,5 kg stegte sild i lage samt 2 tærter) ved 22,6 grader målt i luft på hylder i udsalgskøler. Med indstikstermometer måles temperaturen til 15,6 grader i rejesalaten. Temperaturmålingerne er foretaget med Fødevarestyrelsens kalibrerede termometer. Virksomheden havde følgende bemærkninger. Fødevarerne kasseres".

Resten af kontrollerne i rapporten gav topkarakter, præcis som ved den forrige kontrol 29. april, hvor det blev til en glad smiley.

- Vi betaler naturligvis bøden. Det er sådan, det er. Syv fiskebutikker fik besøg på den varme dag. Fem fik anmærkninger, siger Bjarne Nielsen.

- De omtalte varer var i øvrigt sat til side under klargøring/rengøring af køledisk, så det er ikke varer, der har været solgt til kunder, siger Bjarne Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

KD’s vælgererklæringer er i hus: - En milepæl på vejen mod Folketinget

Annonce