Annonce
Hvide Sande

Fiskefabrik overtager produktion fra nordjysk kollega: - Det er fisk fra allerøverste hylde

På fiskefabrikken Insula i Hvide Sande skal der efter nytår også produceres og skæres fisk under varemærket Strandby Fisk, som har en historie, der går helt tilbage til 1921. Arkivfoto: Mads Dalegaard
På fiskefabrikken Insula i Hvide Sande bliver der ekstra travlt efter nytår, da koncernen netop har overtaget produktionen af et højkvalitetssortiment fra en kollega i Nordjylland.

Hvide Sande: På fiskefabrikken Insula i Hvide Sande får medarbejderne inden længe nye kolleger, da der netop er hevet nye ordrer i land på Tungevej.

Jesper Kold Sørensen, administrerende direktør i Amanda Seafoods A/S - der er ejet af norske Insula - fortæller, at koncernen overtager de aktiviteter, der hidtil har haft hjemme hos virksomheden Strandby Fisk nord for Frederikshavn:

- Vi blev spurgt, om vi ville overtage ordreaktiviteterne og dermed levere Strandby Fisk-produkter fra vores fabrikker i Hvide Sande og Hanstholm, og det har vi takket ja til, siger Jesper Kold Sørensen.

Annonce

Under overskriften 'Julechok hos fiskefirma' fortæller nyhedsmediet Food Supply, at 20-25 ansatte hos Strandby Fisk op til weekenden blev sendt hjem med en fyreseddel og beskeden om, at virksomheden lukker 31. december.

I artiklen bliver det forklaret, at Strandby Fisk i dag er ejet af Dagrofa Foodservice, der ikke længere selv vil stå bag produktion af fisk og skaldyr. Derfor er der nu nye varer på vej i Insulas store net:

- Lige på den anden side af nytår skal vi være klar, tilføjer Jesper Kold Sørensen.

Næsten 100 år i Strandby

Siden 1921 er der blevet skåret fisk på Hyttefadsvej i Strandby, så det er stolte traditioner, der skal føres videre på vestkysten:

- Strandby Fisk leverer helt klart fisk fra allerøverste hylde. Der er virkelig tale om et højkvalitetssortiment, og det kan vi selvfølgelig også producere, siger Jesper Kold Sørensen.

Han tilføjer, at Insula og Amanda Seafoods forsøger at hjælpe nogle af de fyrede medarbejdere hos Strandby Fisk videre:

- Vi forventer at flytte en del af ordrerne til Hvide Sande, og i den forbindelse har vi tilbudt en række medarbejdere at flytte med, så de kan fortsætte med at skære fisk til de samme kunder, som de har gjort i Strandby.

Annonce

277 kilometer til nyt job

Ifølge Jesper Kold Sørensen har omkring en håndfuld ansatte indtil videre tilkendegivet, at de er klar til at flytte arbejdsadressen 277 kilometer mod sydvest, og det glæder den administrerende direktør:

- Det giver os en garanti for, at Strandby Fisk-kunderne kan være trygge ved, at det fortsat er de samme, der skærer fisken. I starten hjælper vi med at finde en bolig til de pågældende medarbejdere i Hvide Sande, siger Jesper Kold Sørensen.


Vi forventer at flytte en del af ordrerne til Hvide Sande, og i den forbindelse har vi tilbudt en række medarbejdere at flytte med

Jesper Kold Sørensen, administrerende direktør


Strandby Fisk leverer blandt andet friskfangede fisk og skaldyr til supermarkedskæden Meny samt til en række hoteller og kantiner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce