Annonce
Hvide Sande

Fiskeauktioner- nu med livemusik

De populære turist-fiskeauktioner skal gøres endnu mere attraktive. Arkivfoto.

Feriepartner Hvide Sande har støttet et tiltag, der skal gøre turist-fiskeauktionerne endnu mere populære.

HVIDE SANDE: De populære turist-fiskeauktioner skal gøres endnu mere tiltrækkende.

Bag fiskeauktionerne for turister står Foreningen Havnen og KFUM, der har arrangeret dem gennem en årrække.

Men for at gøre oplevelsen endnu bedre for alle besøgende, ønsker de to foreninger, at der efter auktionerne kan være fest på Torvet med livemusik og mulighed for at købe en øl, en vand, en grillet fisk eller lignende.

Det får foreningerne nu mulighed for, idet Feriepartner Hvide Sande har bevilget 30.000 kroner af sin oplevelsespulje til formålet, fortæller direktør Lykke Nielsen Høj.

De festlige fiskeauktioner vil blive holdt hver søndag fra den 15. juli til den 21. oktober.

Feriepartner har uddelt et større beløb til forskellige projekter i lokalområdet, og turist-fiskeauktionerne er ikke de eneste, der nyder godt af gavmildheden.

Der er således også 20.000 kroner til tre rejefestivaler hen over sommeren - den 20. og 27. juli og den 3. august - der skal sætte fokus på Hvide Sande-rejen.

Pengene skal bruges til at invitere forskellige kokke til rejefestivalerne.

Desuden har Feriepartner støttet Abelines Gård med et beløb på 18.000 kroner til redningshuset ved den gamle strandfogedgård, 20.000 kroner til Waterz, 50.000 kroner til istandsættelse af Kr. Justs Redskabshus på Tyskerhavn, 62.000 kroner til Hvide Sande Kabelpark og 50.000 kroner til det nye oplevelsestilbud Escape Room Hvide Sande, der er ved at blive indrettet i det gamle rådhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

Annonce