Hvide Sande

Fiskeauktionen mærker ingen konsekvenser af ulykker i Hvide Sande

- Jeg har godt hørt rygterne om, at fiskerne truer med at skifte havn, men vi har ikke mærket, at det er slået igennem endnu i hvert fald. Det synes jeg ikke, det har, siger auktionsmester Sten Rønn Steen. Arkivfoto.

Det har ikke fået nogen konsekvenser for landingen af fisk i Hvide Sande, at der i oktober skete en ulykke i indsejlingen. I hvert fald ikke endnu, lyder det fra auktionsmester.

Hvide Sande: Det er ikke gået helt i fisk hos fiskeauktionen i Hvide Sande efter skibs-ulykken i oktober, hvor trawleren RI 344 Mikkel-Louise blev fanget i pludselig og stærk strøm og sendt mod den sydlige mole.

Skibet var i overhængende fare for at synke i havnen, men blev hevet ind på lavt vand med hjælp fra en gummiged og holdt ovenvande som følge af et veludført stykke redningsarbejde.

Ovenpå ulykken har flere fiskere luftet tankerne om at skifte havn på grund af utryghed over besejlingsforholdene, men det har ikke fået konsekvenser for den mængde af fisk, der bliver landet.

Det fortæller auktionsmester Sten Rønn Steen fra Danske Fiskeauktioner, der står for fiskeauktionerne i Thyborøn, Thorsminde og Hvide Sande.

- Jeg har godt hørt rygterne om, at fiskerne truer med at skifte havn, men vi har ikke mærket, at det er slået igennem endnu i hvert fald. Det synes jeg ikke, det har, siger Sten Rønn Steen.

Når det er dårligt vejr, kan det godt være, at nogle overvejer at gå ind i Thyborøn i stedet for at sejle til Hvide Sande. Det er ikke noget nyt, men det er klart, at lige efter de her ulykker, så bliver fiskerne mere opmærksom på det, men det er altså ikke noget, auktionsmesteren kan mærke endnu.

- Men det er da klart, at det er en bet for Hvide Sande Havn, hvis de vælger at gøre det, siger auktionsmesteren og forklarer, at fiskerne betaler havneafgift af den mængde fisk, der bliver landet i havnen.

Afgiften er 2,4 procent af omsætningen, og de penge kommer Hvide Sande Havn til at mangle, forklarer Sten Rønn Steen.

Der er dog i øjeblikket flere Hvide Sande-fiskere, der fisker i Skagerrak og derfor lander en hel del fisk i Hirtshals og Hanstholm, fortæller han. I de tilfælde får hverken Hvide Sande, Thyborøn eller Thorsminde gavn af fiskene eller de afgifter, der følger med.

0/0
Hvide Sande

Skibsværft bygger ny hal til større fartøjer: Ansatte slipper for kulde og regn

Hvide Sande

En sørgelig og fantastisk verden udstilles i kunstnerboligen

112

Mobiltelefon stjålet fra bord

Hvide Sande

Dragefestival med drager fra Kina

Erhverv

Borgmesteren: Vi er helt bevidste om de trafikale udfordringer - og vi gør noget ved dem!

Hvide Sande

Opråb til politikerne: Fik nej til soppebassin på stranden - så kom de kystnære møller

112

Ejendom i Søndervig ramt af hærværk

Hvide Sande

Museum ramt: Tyveknægte løb med 30 kilo dabs