Annonce
Vestjylland

Fisk er i fare: Stop for lystfiskeri i Storåen

Høje vandtemperaturer betyder, at det fra midnat er forbudt at fiske i Storåen. Risikoen er nemlig stor for, at genudsatte laks ikke overlever. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Høje vandtemperaturer betyder, at det fra midnat ikke længere er tilladt at fiske i Storåen. Det skal sikre, at laks ikke dør ved genudsætning.
Annonce

Holstebro: Fra midnat onsdag aften er det forbudt at fiske i Storåen. Det har SVS - Sammenslutningen ved Storåen - som omfatter 2000 lystfiskere, meldt ud.

Kvoten af laks over 75 centimeter er opfisket for i år, så det betyder, at laks over den størrelse er fanget for i år.

- De mindre laks er først nu så småt begyndt at trække op i åen, siger Gunnar Pedersen, der også er formand for Holstebro og Omegns Fiskeriforening.

I flere dage har temperaturen i Storåen svinget omkring 18 grader, og onsdag er den omkring 19 grader på måleren ved renseanlægget.

- Med den nuværende vejrudsigt vil vandtemperaturen forblive høj de kommende dage. Derfor lukker vi for fiskeriet, siger Gunnar Pedersen.

I 2018 var der skarp kritik fra eksperter for DTU-Aqua, fordi myndighederne ikke lukkede for fiskeri trods høje vandtemperaturer.

Dengang valgte SVS at lukke for fiskeriet første gang, og det blev i 11 dage. I sommeren 2019 var der lukket i 16 dage på grund af høj temperatur i Storåen.

- Egentlig synes vi, det burde at være en myndighedsopgave. Men det er åbenbart kompliceret, så derfor har vi påtaget os opgaven, siger Gunnar Pedersen.

Lukningen betyder også, at der ikke bliver solgt fiskekort.

I øvrigt siger formanden, at det varme vejr betyder, at der er meget få fiskere ved åen.

- Det er alt for varmt ude i solen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Vig bag mig, Satan!

Annonce