Annonce
Videbæk

Firedobbelt jubilæum på Laugesens Have i et vildt og surrealistisk år

Fire af medarbejderne på Laugesens Have har jubilæum i år. Fra venstre; Søren Elbæk. Gitte Marie Sand, Frank Johansen og Anita Steffensen. Foto: Kaj Poulsgaard
Meget tyder på at Laugesens Have er et dejligt sted at arbejde. Ud af de ti medarbejdere på kursuscentret har de fire jubilæum i år. De er alle spændt på, hvordan coronaen vil påvirke efterår og vinter.
Annonce

Videbæk: Laugesens Have må være et godt sted at holde et kursus i medarbejderpleje. I hvert fald vil mange af de ansatte kunne tale med om, hvordan man holder på sine medarbejdere.

Fire medarbejdere på kursuscentret har jubilæum i år:

Annonce

Et vildt år

Den 13. august havde serviceassistent Anita Steffensen 30 års jubilæum. Hun bor i Spjald.

Anita Steffensen har 30 års jubilæum. Foto: Kaj Poulsgaard.

- Jeg er også blevet 50 i år, så det er et vildt år, siger hun med et smil.

- Det var lidt tilfældigt, at det blev Laugesens Have. Jeg var ansat i Spjald Madbutik, men arbejdstiderne passede ikke med mit liv, og så søgte jeg her ud. Det har jeg aldrig fortrudt. Stedet har det hele, og der hviler en dejlig ro over huset, selv når det er fyldt med kursister. Det smitter af på en, og i dag er centret blevet mit andet hjem, siger Anita Steffensen.

Anita Steffensen har mange kasketter på. Hun er blandt andet også tillidsrepræsentant, indkøbsansvarlig og står for kontakten til vaskeriet.

I hendes 30 år på kursuscentret har stort set alt fået en overhaling. Senest er der blevet tilføjet doseringsmaskiner, så man aldrig kommer til at bruge mere rengøringsmiddel end nødvendigt.

Med 64 værelser og 99 sengepladser og indimellem hjælp til servering, mangler Anita Steffensen ikke arbejdsopgaver i hverdagen. Hun er typen, der tager alt som en god udfordring, og under corona-hjemsendelsen fik hun ryddet en gammel opgave af vejen:

- Jeg fik lavet "barnets bog" til de to "yngste" også, siger hun med et smil.

Annonce

Et surrealistisk år

Den 1. september har direktøren, 56-årige Søren Elbæk, 25 års jubilæum. Han bor ved Laugesens Have.

Søren Elbæk har 25 års jubilæum. Foto: Kaj Poulsgaard.

- Fra den 11. marts til den 4. august havde vi ingen kunder, og de fleste medarbejdere var sendt hjem. Det her sted er fællesskab, sang, musik og mennesker. Det hele manglede. Det var virkelig en surrealistisk oplevelse at går rundt i de mennesketomme omgivelser. Netop fordi et sted som vores bygger på fællesskab, er vi noget af det første, der lukker og noget af det sidste, der åbner. Nu er vi spændt på, om coronaen rammer os igen, siger Søren Elbæk.


Det her sted er fællesskab, sang, musik og mennesker. Det hele manglede. Det var virkelig en surrealistisk oplevelse at går rundt i de mennesketomme omgivelser.

Søren Elbæk, direktør for Laugesens Have


- Hvis du spørger, hvad det mest specielle har været på de 25 år, så slår corona alt. Da coronaen jo også rammer mange af vores kunder på økonomien, bliver vi ekstra ramt. Vi kan naturligvis godt klare afstandskrav, men vi kan ikke reducerer vores omkostninger med 30 procent, hvis vi må tage 30 procent færre gæster eller kursister ind. Så vi er virkelig udfordret i år, konstateret Søren Elbæk.

Det er fagforbundet 3F, der ejer Laugesens Have.

- Bestyrelsen har aldrig stillet krav om overskud. Men Laugesens Have skal hvile i sig selv og være i balance. De senere år har vi investeret meget i bæredygtige løsninger og i at alt skal være pænt, i orden og tjekket, siger Søren Elbæk.

Annonce

Nødvendigt at uddelegere

Søren Elbæk har siddet i Byrådet for Socialdemokratiet de sidste syv år. Det har derfor været bydende nødvendigt for ham, at medarbejdere var selvkørende.

- Jeg har været bekymret for, om de har haft for travlt, men jeg har aldrig været bekymret for,  om de kunne klare opgaven, siger Søren Elbæk.

- Jeg havde ikke regnet med at være her i 25 år. Men jeg har altid målt det på, om jeg var træt af at skulle på arbejde. Den følelse har jeg aldrig nogensinde haft, siger Søren Elbæk, der især er begejstret over mødet med tusindvis af helt almindelige mennesker hvert år.

- Den mangfoldighed af mennesker, vi oplever, er helt fantastisk, og det helt uden at tage hjemmefra. Det er vildt, siger han

På de 25 år har Søren Elbæk også mødt et væld af kendte politikere, kunstnere og musikere, og han kan fortælle længe om de oplever, direktørjobbet for et kursus- og konferencecenter giver.

Vi tager lige en enkelt:

- Jeg viste Poul Nyrup Rasmussen rundt. Da vi går forbi Munkekælderen, siger Poul; “Jeg synes, jeg hører stemmer”, hvortil en mand meget tydeligt svarer: “Der er f.... ingen stemmer her nedefra til dig”. Det synes han var ret morsomt, selvom han var ret presset politisk på det tidspunkt, siger Søren Elbæk med et smil.

På grund af corona er receptionen for Søren Elbæk udskudt til den 11. december.

Annonce

Kort kommandovej

Den 16. august havde servicechef, Gitte Marie Sand, 10 års jubilæum. Hun er 44 år og bor i Spjald.

Gitte Marie Sand har 10 års jubilæum. Foto: Kaj Poulsgaard

- Efter 15 år i MCH i Herning trængte jeg til, at der skulle ske noget nyt, og så lå Laugesens Have jo lige til højrebenet. Jeg har altid været vant til planlægning af service og gæster og var glad for at få ledelse med. Vi har en meget flad ledelsesstruktur, en kort kommandovej, og vi hjælper hinanden. Derfor får vi tingene til at lykkedes, siger Gitte Marie Sand.

- Når man har med mennesker at gøre, vil der altid ske ændringer, men vi er gode til få samlet op på tingene og have fælles fodslag, så gæsterne oplever det sjældent, siger Gitte Marie Sand.

- Vi tager meget professionelt imod gæster, men helt nede på jorden, og i en helt særligt atmosfære med vestjysk lune. Det er vores dna, og det kan vores gæster rigtig godt lide. Vi kan være dus med gæsterne og være os selv i det, fordi vi ikke er så stort et sted, siger Gitte Marie Sand.

Annonce

Mere specialkost

Den 1. februar havde kok og køkkenchef, Frank Johansen, 10 års jubilæum. Han er 50 år og bor i Hammerum.

Frank Johansen har 10 års jubilæum. Foto: Kaj Poulsgaard

- 10 år som køkkenchef det samme sted er lidt usædvanligt i min branche. Men Laugesens Have er et fantastisk sted med gode kolleger, gode arbejdstider og frihed under ansvar, siger Frank Johansen.

Han kan også godt lide variationerne blandt kursisterne.

- Vi har alt fra fagforeningsfolk til private virksomheder, og kan servere fra helt små hold til 150 mennesker på en gang. Det giver en meget varieret hverdag, siger Frank Johansen.

På de ti år som køkkenchef har han oplevet en stor udvikling.

- Vi har flyttet os meget rent madmæssigt - til den gode side. Vores kursister spiser i dag mere sundt, mere friskt, mere lokalt, og mere økologi end for nogle år siden, og i køkkenet har vi også mere fokus på madspild end tidligere.

- Specialkost er også et stigende fænomen. Der er flere, der har forskellige allergier, og flere der er vegetarer eller veganere. På den måde er det ikke blevet nemmere at være køkkenchef, siger Frank Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Annonce