Annonce
Skjern

Fire x 40 års jubilarer hos Hansen & Larsen: Tillid og masser af frihed

160 års håndværker-erfaring samlet omkring Hansen & Larsen-skiltet på Nystedvej 2. Fra venstre Ove Madsen, Charly Kristensen, Jens Frisk Jensen og Poul Ivan Christensen. Foto Poul Osmundsen.
Ove Madsen, Jens Frisk Jensen, Charly Kristensen og Poul Ivan Christensen har tilsammen 160 års erfaring hos den store entreprenørvirksomhed i Dejbjerg; det fejres med åbent hus fredag den 28. august.
Annonce

DEJBJERG: "Nå, er du der endnu"?

Det spørgsmål hører Ove Madsen, Jens Frisk Jensen, Charly Kristensen og Poul Ivan Christensen ikke så sjældent, når de kommer ud til en kunde, de tidligere har besøgt - ofte for år tilbage.

Ikke så underligt. I år har de fire herrer nemlig været ansat i 40 år hos entreprenørfirmaet Hansen & Larsen i Dejbjerg; 40 år hver. Tilsammen står de altså for 160 års erfaring inden for byggefagene!

Faktisk ville man kunne bygge et hus, hvis man kaldte de fire ud: Poul Ivan og Jens er tømrere, Charly er murer og Jens betonmand

Man kommer dog ikke over, at de ikke er årsunger længere, selv om de alle ser ud til at være i fin form: Ove er "Benjamin", en årgang 1960, mens Poul Ivan er "Nestor" med sine 68 år på bagen. Charly med sine 62 år og Jens med sine 63 ligger midt i feltet.

Men ingen af dem har planer om at lægge op sådan lige med det første. De er glade for deres arbejde og glade for at arbejde i firmaet.

- Hansen & Larsen har altid vist folk stor tillid, og vi har en høj grad af frihed på arbejde. Har man af én eller anden grund brug for at holde fri, kan man også få lov til det, siger Ove, mens kollegerne nikker.

- En anden forklaring på, at vi er blevet hængende så længe, kunne måske være, at ingen andre vil have os, siger Poul Ivan med et bredt smil, mens de andre griner.

Annonce

Gode og dårlige dage

Når man taler med de fire erfarne håndværkere, får man dog indtryk af, at Oves forklaring er den rigtige.

Der er selvfølgelig gode dage og dårlige dage ligesom på alle andre arbejdspladser; men de gode er i overtal, enes de om. For ud over den store grad af frihed på arbejde har de fire gennem årene mødt masser af faglige udfordringer og været med til mange spændende projekter rundt omkring, ikke bare i lokalområdet.


Hansen & Larsen har altid vist folk stor tillid, og vi har en høj grad af frihed på arbejde. Har man af én eller anden grund brug for at holde fri, kan man også få lov til det.

Ove Madsen, ansat hos Hansen & Larsen


Skønt han er ældst, er Poul Ivan den, der har været kortest tid i det egentlige Hansen & Larsen.

- Jeg startede for 40 år siden i Skjern Huse og fulgte med, da Hansen & Larsen købte det i 1990, fortæller han, og tilføjer:

- Så nu er det lige før, at jeg ved at blive accepteret af de andre!

Annonce

De bliver ved

Skønt alle - undtagen Ove - altså nærmer sig den alder, hvor de med god samvittighed kan lægge op, er der som nævnt ingen, der har planer om at gå på pension; selv ikke Poul Ivan, der kunne have gået på efterløn som 60-årig og på pension som 65-årig.

- Så længe jeg er glad for mit arbejde, sætter jeg mig i bilen og kører af sted hver dag. Men jeg kan da godt mærke, jeg ikke er 20 år, så på et tidspunkt stopper jeg, siger han.

Det samme siger de tre kolleger. Helbredet spiller en stor rolle for beslutningen om, hvornår de siger farvel til arbejdsmarkedet. Byggebranchen kan være hård ved kroppen, selv om der gennem årene er kommet regler, der skal beskytte mod skader, og selv om moderne hjælpemidler har gjort arbejdet mindre belastende.

Men ikke alt går op i arbejdet; alle fire har noget at tage sig til, når de engang beslutter at stoppe. For Poul Ivan og Ove går meget af fritiden med at passe haven. Jens fotograferer lidt - "men det bliver ikke til så meget længere; der er mange andre ting, der skal passes", siger han.

Charly gik tidligere meget op i lystfiskeri, men de senere år er han blev grebet af at opspore fortiden med metaldetektor.

- Når du står med den første sølvmønt fra 1600-tallet i hånden, så er du bare solgt, fastslår han.

Selv om de fire jubilarer ikke blev ansat på samme dato, fejres jubilæet ved et åbent hus fredag den 28. august klokken 12 til 16 på Nystedvej 2 i Dejbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce