Annonce
Hvide Sande

Fire vil afløse Daniel Kristiansen: Hvide Sande kan have ny præst inden sommerferien

Den nye præst skal afløse Daniel Kristiansen, der er blevet præst ved Baunekirken. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Fire ansøgere har lagt billet ind på embedet som afløser til Daniel Kristiansen. Nu skal der holdes prøveprædiken.

HVIDE SANDE: Hvis alt går efter planen, kan en ny præst tage ornatet på og begynde med at prædike i Hvide Sande omkring 1. maj. Det er i hvert fald sigtepunktet for menighedsrådene på Klitten, efter at ansøgningsfristen til stillingen som kirkebogsførende sognepræst er slut.

De tre menighedsråd har efter en drøftelse med biskoppen valgt at kalde ansøgere til prøveprædiken. Der var fire ansøgninger, og om de alle - eller blot nogle af dem - bliver kaldt til prøveprædiken, hverken kan eller vil menighedsrådsformand Jens Nicolaj Vejlgaard sige, ligesom han heller ikke kan udtale sig om køn eller teologisk baggrund på ansøgerne.

- Alle fire er kvalificerede til embedet, fastslår Jens Nicolaj Vejlgaard, der heller ikke kan fortælle, hvad menighedsrådet går efter.

Dog håber Jens Nicolaj Vejlgaard, at det bliver en god afløser for Daniel Kristiansen, der havde sidste arbejdsdag anden juledag.

- Vi vil gerne have en præst, der tager del i livet på Klitten, både indenfor og udenfor kirken, siger Jens Nicolai Vejlgaard.

Annonce

Aktivt kirkeliv

Af sognebeskrivelsen, som ansøgerne har kunnet læse igennem, ønsker menighedsrådene sig en dygtig prædikant og teolog, som kan formidle det kristne budskab. Desuden skal den kommende præst have gode samarbejdsevner og kunne samarbejde med alle aldersgrupper og hele det kirkelige spekter.

Den kommende præst vil få embede i et meget aktivt kirkeliv med talrige frivillige, ligesom der er masser af aktiviteter. Kirkegangen er stor på Klitten, og i 2019 var der eksempelvis 6089 altergæster.

Faktisk er det lidt af en historisk begivenhed, at menighedsrådene nu skal ansætte en ny præst. Præsterne i Hvide Sande plejer ikke at rejse i utide, hvilket i dette tilfælde betyder før pensionsalderen. Sådan har det været i 97 år, men den tradition brød Daniel Kristiansen, da han i november sagde op for at blive præst ved Baunekirken i Tjørring.


Vi vil gerne have en præst, der tager del i livet på Klitten, både indenfor og udenfor kirken.

Jens Nicolai Vejlgaard, menighedsrådsformand.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern For abonnenter

Ministeren lovede ikke noget: Men viceborgmesteren hørte hende sige, det er oplagt, at Skjern Å bliver naturnationalpark

Annonce