Annonce
Videbæk

Fire Videbæk-borgere dømt til at betale store bøder og erstatninger for pirat-tv

Fire mænd fra Videbæk erklærede sig skyldige i at have modtaget ulovlige tv-signaler i Retten i Sønderborg. Arkivfoto: Claus Thorsted.

Videbæk/Sønderborg: Onsdag var fire personer, der er bosiddende i Videbæk, tiltalt i Retten i Sønderborg for at have brugt et ulovligt kopieret tv-signal, som en mand fra Als har sendt ud. Alle fire erklærede sig skyldige, og de blev derfor dømt til at betale det, som anklagemyndigheden havde krævet.

Det betyder, at en 66-årig mand skal betale næsten 15.000 kroner i erstatning til Nordic Content Protection og lige over 10.500 kroner til Viasat. En 80-årig mand skal betale lige omkring 15.700 kroner til Nordic Content Protection og knap 11.800 kroner til Viasat. En 53-årig mand er også dømt til at betale knap 11.800 kroner til Viasat. Herudover skal han betale cirka 16.200 kroner til Nordic Content Protection. Til sidst er en 55-årig mand dømt til at betale en erstatning på lige over 17.000 kroner til Nordic Content Protection og 12.375 kroner til Viasat.

Desuden er alle fire mænd dømt til at betale en bøde på 20.000 kroner.

Grunden til, at erstatningskravene ikke er lige høje, er, at de ikke har været koblet på pirat-signalet lige lang tid. Den første blev koblet på i januar 2013. Den sidste, der fik del i det ulovlige tv-signal, startede med at modtage i oktober samme år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce