Ringkøbing Håndbold

Fire spillere mere forlader Ringkøbing Håndbold

Jane Mejlvang stopper også i Ringkøbing Håndbold. Den stærke bagspiller har fundet en ny ligaklub til næste sæson. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Næsten hele truppen skiftes ud i Ringkøbing Håndbold efter nedrykning til 1. division. Nu står det klart, at Jane Mejlvang, Stine Baun Eriksen, Ida Vium og Clara Bak også stopper, så det nu er i alt 11 spillere, der er væk til næste sæson.

Ringkøbing: Nu er det 11 spillere, der stopper i Ringkøbing Håndbold efter denne sæson.

I første omgang blev det meldt ud, at Natasja Clausen, Sille Thomsen, Simone Rasmussen, Nicoline Berthelsen, Natasha Nolevska, Naja Nissen og Ida Lagerbon ville stoppe, og nu er Jane Mejlvang, Stine Baun Eriksen, Ida Vium og Clara Bak føjet til den liste. Det fortæller Ringkøbing Håndbold i en pressemeddelelse tirsdag formiddag.

- Efter der blev sagt tak for sæsonen i omklædningsrummet efter pokalnederlaget i Horsens, har vi snakket med samtlige spillere om deres planer. Her på det seneste stod det klart, at Jane Mejlvang, Stine Baun Eriksen, Ida Vium og Clara Bak efterfølgende har fået muligheder i andre klubber. Muligheder der passer bedre ind i deres karrierer. Det er selvfølgelig ærgerligt i forhold til det arbejde, vi har med at sammensætte et nyt hold. Men når der lukkes en dør, åbner der sig altid en ny, og vi har stadig mange spændende emner til vores nye hold, fortæller Ringkøbing Håndbolds formand Lars Buhl.

Efter tre sæsoner for Ringkøbing Håndbold har Jane Mejlvang fået tilbud fra en ligaklub.

- Jeg har haft en god tid i Ringkøbing Håndbold, og jeg har været glad for at være i klubben. Jeg har arbejdet sammen med personer, der har været med til at udvikle mig som håndboldspiller men også som person. Nu er jeg klar til at tage steppet videre. Jeg glæder mig til det, som venter, og jeg tror på, at jeg der kan fortsætte min udvikling, siger Jane Mejlvang i pressemeddelelsen.

Ringkøbing Håndbold ville selvfølgelig gerne have beholdt den stærke bagspiller.

- Vi gjorde, hvad vi kunne for at holde på Jane, men selvfølgelig skal hun spille i den bedste række. Vi er stole over at kunne sende et lokalt talent videre med håbet om et 'på gensyn'. Jane har nogle kvaliteter, som ikke mange andre ligaspillere har, og vi vil med spænding og stolthed følge med i Janes udvikling, siger Lars Buhl.

Efter to sæsoner stopper Stine Baun Eriksen. Stine Baun Eriksen flyttede efter tre år i Tyskland direkte til Ringkøbing i sidste sæson, hvor hun debuterede i den danske liga. Hun har i størstedelen af denne sæson måtte sidde uden for banen på grund af den korsbåndsskade, hun pådrog sig i kampen mod Team Esbjerg tilbage i september 2018. Stine Baun Eriksen har boet i Ringkøbing, studeret i Herning, og haft familie og kæresten i Randers, og der er opstået muligheder for at flytte hjem og få håndboldkarrieren og familielivet forenet.

Målvogter Ida Vium, der måtte udgå med en hjernerystelse i september 2018 nåede at komme tilbage for Ringkøbing Håndbold i pokalkampen mod Horsens Elite. Når sæson 2019/20 fløjtes i gang, bliver det ikke med Ida Vium i målet for Ringkøbing Håndbold. Ida har fået en mulighed i udlandet, som skal afprøves.

- Det er selvfølgelig også ærgerligt, men det er også spændende for en håndboldspiller at få mulighed for at prøve at spille i et andet land og opleve en anden kultur, så der er også respekt for, at man afprøver det, siger Lars Buhl.

Unge Clara Bak kom til Ringkøbing fra Herning-Ikast i januar som afløser for en skadet Ida Vium.

- Vi er glade for, at Clara Bak sprang til, da vi manglede hjælp. Clara har fundet en anden klub, der passer bedre til hendes bopæl. Vi ønsker alle held og lykke, og glæder os til at følge dem i deres nye klubber, siger Lars Buhl.

Som det ser ud lige nu, bliver Michelle Brandstrup i Ringkøbing Håndbold sammen med Alberte Simonsen, Nanna Hinnerfeldt, Marigona Hajdari og Arlinda Hajdari, mens der stadig forhandles med Henriette Hansen. Så Lars Buhl har sammen med den kommende træner Jesper Holmris travlt med at finde spillere til det kommende hold.

- Mange vil gerne til Ringkøbing Håndbold. Både agenter og spillere henvender sig løbende. Vi er meget optimistiske omkring at få samlet et hold, der kan spille Ringkøbing Håndbold tilbage i ligaen, fortæller Lars Buhl.

0/0
Fodbold

Lem Boldklub hjalp Klitten i serie 3

Fodbold

Ølstrup må vente en uge med at rykke op

Fodbold

Det var på grænsen til det kedelige

Ringkøbing IF

Rødt kort til RIF ændrede føring på 1-0 til smalt nederlag på 2-1

Sport For abonnenter

Duffy ødelagde Højbjergs fest

Fodbold For abonnenter

Måltørken skal stoppes: RIF er på jagt efter to målfarlige angribere

Fodbold

Spjald IF risikerer nedrykningskamp

Sport For abonnenter

RIF-cheftræner har altid levet af fodbold: Nu stortrives han med, at fodbold ikke fylder alt

Fodbold

Skjern GF spillede bedst - Videbæk IF vandt