Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fire skal pilles af lønningslisten: Vil slanke byrådet for at spare penge

Fire taburetter i byrådet skal væk, hvis det står til Socialdemokratiet. Også SF er med på at skære i antallet af byrådsmedlemmer. Arkivfoto
Både socialdemokratiet og SF forslår at reducere antallet af byrådsmedlemmer. S er klar til at skære byrådet ned til 25 medlemmer til næste kommunalvalg.

Ringkøbing-Skjern: Fire byrådspolitikere bør stryges af lønningslisten efter næste valg.

Det mener viceborgmester Søren Elbæk (S), som sammen med resten af den socialdemokratiske gruppe foreslår, at Danmarks geografisk største kommune sparer på antallet af byrådsmedlemmer - og samtidig undersøger om der fremover skal være færre politiske udvalg.

- Jeg mener, at vi må og skal gå forrest, nu hvor vi står overfor en stor sparerunde (på 300 millioner kroner over de kommende fire år, red.). Og det kan vi gøre ved også at se på os selv og den politiske struktur. Vi er i dag 29 byrådsmedlemmer. Det er flere end de kommuner, vi plejer at sammenligne os med. Vi mener, at vi sagtens kan dække alle interesser og geografiske områder med 25 byrådsmedlemmer, siger Elbæk.

I Varde nøjes man i dag med 25 byrådsmedlemmer, Holstebro har 27 folkevalgte i byrådet, mens Herning er højdespringeren blandt nabokommunerne med 31 byrådsmedlemmer.

Også SF foreslår at slanke byrådet og ændre på udvalgsstrukturen, dog uden at sætte et præcist antal på.

Ingen af de to partier lægger i deres besparelsesforslag tal frem for, hvor mange penge der er at spare, hvis man skærer i antallet af byrødder.

Sikkert er det, at viceborgmester Søren Elbæk selv stod bag forslaget om at udvide med et splinternyt erhvervs- og vækstudvalg efter det seneste kommunalvalg i 2017. Han valgte dog frivilligt at reducere sin egen formandshyre, for at regnestykket med udgifterne kunne gå op.

Hvis Socialdemokraternes forslag om kun 25 byrådsmedlemmer skulle gælde fra i morgen, så ville det koste byrådstaburetterne for Jørgen Byskov (DF), Jørgen Rabjerg (SF), Jens Højland (V) og Henrik Andersen fra Kristendemokraterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce