Hvide Sande

Fire par kommer til at kæmpe om skønt sommerhus i klitterne

Fra midten af juni og otte uger frem rykker TV 2 og Strong Productions ind her ved Dakotavej i Hvide Sande for at optage et nyt bolig- og livsstilsprogram med titlen 'Sommerdrømme.' Foto: Mads Dalegaard
Tirsdag middag var der rejsegilde på fire sommerhuse i Hvide Sande, hvor TV 2 i midten af juni går i gang med at optage et nyskabende boligprogram. Det par, der vinder, får et af sommerhusene i præmie.

Hvide Sande: Elin Rasmussen og et par nabokoner kigger sig nysgerrigt omkring i det lille, eksklusive sommerhusområde, der er skudt op i deres baghave i den nordlige del af Hvide Sande.

De er enige om, at det er dejligt, 'at der er sving i hjulene', og 'at der sker noget herude', men det med at blive citeret i avisen er de ikke meget for.

Altså lige på nær Elin Rasmussen nede fra Fingalvej nummer 15:

- Jeg kan godt se, at husene bliver pæne. De er lagt fint ind i terrænnet. Før var her bare fyrreskov, men de passer godt ind her, siger hun om de træhuse, der er ved at tage form i det kuperede terræn.

Elin Rasmussen er blot én af mange, der er inviteret med til tirsdagens rejsegilde, der varsler positiv omtale i diverse medier.

Det er således TV 2, der barsler med et nyskabende boligprogram her på kanten af Vesterhavet og Ringkøbing Fjord.

I 'Sommerdrømme' skal fire par blandt andet kæmpe om at ramme den helt rigtige stemning i det hus, de hver især får stillet til rådighed. Når der efter otte ugers dyst bliver kåret et vinderpar, er præmien sommerhuset, der repræsenterer en værdi på omkring to millioner kroner.

Folk har været vildt glade for, at det foregår i Hvide Sande - hvem elsker ikke Vesterhavet?

Dorthe Thirstrup, programchef, Strong Productions

Mere end bare romantik

Produktionen af udsendelserne er lagt i hænderne på selskabet Strong Productions, der på c.v.'et har føljetoner som 'Robinson Ekspeditionen', '5. gear', 'Date mig nøgen', 'Lægen flytter ind' og 'Hjem til gården.'

Programchef hos Strong Productions, Dorthe Thirstrup, fortæller, at der er kommet en strøm af ansøgninger, siden jungletrommerne gav lyd fra sig på især Facebook i slutningen af februar.

Der er fortsat gang i et casting-forløb, og som Dorthe Thirstrup siger det, så er 'de sidste søm ikke slået i endnu':

- Folk har været vildt glade for, at det foregår i Hvide Sande - hvem elsker ikke Vesterhavet? Vi er nede på seks par. De skal repræsentere et bredt udsnit af befolkningen - med forskellige typer og aldre. Vi skal ligeledes have et klart billede af, hvilken stil de repræsenterer, siger programchefen.

Dorthe Thirstrup uddyber, at 'her kan der være andre relationer end de romantiske.' Dermed henviser hun til, at de udvalgte par i 'Sommerdrømme' kan være venner, søskende, mor og datter, kolleger eller naboer - og altså ikke nødvendigvis ægtepar eller kærester.

Glad for opbakningen

Sommerhusene opføres af Skanlux, og byggeleder Kim Svenningsen indrømmer da gerne, at tidsplanen er en anelse presset.

Nøglerne skal afleveres omkring udgangen af maj måned, så TV 2 og Strong Productions kan køre kameragrej og spotlights i stilling i klitterne fra midten af juni og otte uger frem:

- Vi har seks mand gående her ude på fuld tid nu, og de bliver her, til husene er færdige. Vi har lejet et hus til dem lige dér nede, siger Kim Svenningsen og peger i retning mod Færgemandsvej.

Søren Milo, der er salgschef hos Skanlux, er begejstret for den opbakning, Hvide Sande-området har vist i forbindelse med projekt 'Sommerdrømme' - lige fra levering af fjernvarme til friskbrygget øl af den slags, som Niels Sangill fra det lokale bryghuse kommer slæbende med til rejsegildet.

- Alle synes, det er sjovt at være med til, siger Søren Milo.

'Sommerdrømme'

'Sommerdrømme' er titlen på et nyt TV 2-program, der i perioden fra midten af juni og otte uger frem skal optages i Hvide Sande.

I programmet skal fire par kæmpe om at ramme den helt rigtige sommerstemning i hvert deres nybyggede sommerhus, som lige nu er ved at blive opført i klitterne bag Dakotavej.

Som en del af konkurrencen skal deltagerne også kunne 'mestre klassiske sommersysler' - det kan eksempelvis være at tage på havnen for at fange sild.

Ifølge selskabet Strong Productions, der skal stå for optagelserne, kan par eksempelvis være et ægtepar, kærester, venner, søskende, kolleger eller naboer.

Det par, der formår at skabe det mest unikke og personlige sommerhus - og overbeviser dommerne i finalen - vinder sommerhuset.

'Sommerdrømme' får premiere i foråret 2020.

Premiere i foråret 2020

Skanlux gør tv-drømmene til virkelighed ved at sponsorere vinder-sommerhuset, mens de tre andre sidenhen bliver udbudt i fri handel:

- Selvfølgelig er der noget forretning i det for os. Vi får forhåbentlig en masse opmærksomhed ud af det, tilføjer salgschefen.

Konceptet for 'Sommerdrømme' er temmelig hemmeligt, men ifølge Søren Milo bliver husene gjort nogenlunde færdige ude og inde, inden der om et par måneder bliver sagt 'klar til optagelse.'

Danskere med hang til boligprogrammer må dog væbne sig med en vis tålmodighed, da den nye satsning er programsat til at få premiere i foråret 2020.

Søren Milo, der er salgschef i Skanlux Byggefirma med hovedsæde i Viborg, er begejstret for den opbakning, Hvide Sande-området og kommunen har vist i forbindelse med at gøre 'Sommerdrømme' til virkelighed. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce