Annonce
Skjern

Fire nye stier på vej mellem Skjern og Tarm

Til næste år kan vandbærerne vandre ad fire nyanlagte stier. Et projekt, der præsenteres i løbet af de kommende uger. Privatfoto: Per Rasmussen

SKJERN-TARM: Formand for Skjern Udviklingsforum, Lars Foged, havde en stor overraskelse med, da de to bysamfund holdt fælles grundlovsfest i Skjern.

De to byer skal nemlig forbindes med fire stisystemer, så folk kan vandre gennem naturen i Skjern Enge fra den ene by til den anden.

Hvor og hvordan det kommer til at foregå, kan Lars Foged ikke afsløre endnu, men i løbet af de næste uger bliver der offentliggjort et nøglefærdigt projekt, og med støtte fra Ringkøbing-Skjern Kommune er initiativtagerne klar til at gå i gang med projektet efter sommerferien.

Projektet er på sin egen måde en fin frugt af det samarbejde, som gennem de seneste år er blevet opbygget mellem de to bysamfund, og i front for projektet står Niels Peter Jensen, Lars Foged og Steen Rosby.

Og som det blev bemærket til grundlovsfesten, så betyder projektet, at der næste år kan bæres vand fra Skjern til Tarm ad de nye stier, når det er Tarms tur til at holde grundlovsfest.

Netop vandbæringen er indledningen på grundlovsfesterne, og i år var det Mette Preddey fra Tarm, der gik i spidsen for et 42-personers stort optog og bar mælkespanden, der var fyldt med vand fra Bybækken, som skulle hældes i Kirkeå for at symbolisere venskab og sammenhold de to byer imellem.

500 borgere deltog i grundlovsfesten, hvor læge og tidligere amtsrådspolitiker Knud Jakobsen, Ulfborg, holdt talen. Desuden var der musik fra Willy Egmose Trio og gymnastikopvisning af 170 elever fra Den Danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern.

Annonce
Mette Preddey tømte spanden med vand fra Bybækken ned i Kirkeå, mens Lars Foged sagde et par ord. Privatfoto: Per Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Skjern For abonnenter

Nazi-hærværk mod jødiske gravsten: Samme bevægelse stod bag vandalisering af Per Arnoldi-kunst i Skjern og Tarm

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

DN skriver til ministre: Hjælp Ringkøbing-Skjern Kommune i sommerhussagen

Annonce