Annonce
Skjern

Fire nye stier på vej mellem Skjern og Tarm

Til næste år kan vandbærerne vandre ad fire nyanlagte stier. Et projekt, der præsenteres i løbet af de kommende uger. Privatfoto: Per Rasmussen

SKJERN-TARM: Formand for Skjern Udviklingsforum, Lars Foged, havde en stor overraskelse med, da de to bysamfund holdt fælles grundlovsfest i Skjern.

De to byer skal nemlig forbindes med fire stisystemer, så folk kan vandre gennem naturen i Skjern Enge fra den ene by til den anden.

Hvor og hvordan det kommer til at foregå, kan Lars Foged ikke afsløre endnu, men i løbet af de næste uger bliver der offentliggjort et nøglefærdigt projekt, og med støtte fra Ringkøbing-Skjern Kommune er initiativtagerne klar til at gå i gang med projektet efter sommerferien.

Projektet er på sin egen måde en fin frugt af det samarbejde, som gennem de seneste år er blevet opbygget mellem de to bysamfund, og i front for projektet står Niels Peter Jensen, Lars Foged og Steen Rosby.

Og som det blev bemærket til grundlovsfesten, så betyder projektet, at der næste år kan bæres vand fra Skjern til Tarm ad de nye stier, når det er Tarms tur til at holde grundlovsfest.

Netop vandbæringen er indledningen på grundlovsfesterne, og i år var det Mette Preddey fra Tarm, der gik i spidsen for et 42-personers stort optog og bar mælkespanden, der var fyldt med vand fra Bybækken, som skulle hældes i Kirkeå for at symbolisere venskab og sammenhold de to byer imellem.

500 borgere deltog i grundlovsfesten, hvor læge og tidligere amtsrådspolitiker Knud Jakobsen, Ulfborg, holdt talen. Desuden var der musik fra Willy Egmose Trio og gymnastikopvisning af 170 elever fra Den Danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern.

Mette Preddey tømte spanden med vand fra Bybækken ned i Kirkeå, mens Lars Foged sagde et par ord. Privatfoto: Per Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Klumme: Gider vi høre mere corona?

Læserbrev

Corona. Vi skal bruge de danske oplevelser som aldrig før

Læserbrev: I Danmark har vi gennem de seneste ti år bygget et fantastisk turismeprodukt op med et meget bredt udbud af restauranter i alle prisklasser, som gør, at man kan spise kvalitetspizza og gourmetburgere den ene dag og på Michelinrestaurant den næste. Man kan vælge at bo på et nyistandsat vandrerhjem eller på et femstjernet luksushotel. Kort sagt er der masser af oplevelser til enhver smag. Men alle virksomhederne i erhvervet er hårdt ramt af COVID-19-virussen, og vil vi fortsat have et spændende og differentieret oplevelsesudbud i Danmark, så har vi alle et ansvar. Et ansvar for at støtte de danske restauranter, cafeer, forlystelsesparker og øvrige oplevelsesvirksomheder for at bidrage til deres overlevelse. De første konkurser fra hotel- og restauranterhvervet er begyndt at tikke ind. Desværre kommer der flere. Mange flere. Regeringen har allerede gjort meget, og det har danskerne også. Nogle restauranter og hoteller har satset på takeaway gennem krisen, og mange fortæller om kolossal opbakning fra nærmiljøet. Netop denne følelse må vi ikke glemme, når Danmark igen åbner. For behovet for støtte til de lokale virksomheder vil bestå. Denne krise forsvinder ikke igen med det samme. Erfaringer fra tidligere kriser viser, at det vil tage turisme- og oplevelseserhvervet flere år at komme tilbage til det tidligere niveau. Måske kommer turisterne igen - men hvornår? De senere år er turisterne kommet rejsende hertil fra hele verden for at tage del i den danske hygge og se på dansk kultur og design. De lægger 55 milliarder kroner om året. Penge, som bidrager til et stærkt turisterhver, vi som danskere også får mulighed for at nyde. Men når forbruget fra udenlandske turister forsvinder, er der ekstraordinært brug for, at vi selv støtter op. Vi kan ikke forvente, at udenlandske turister og forretningsrejsende med det samme igen strømmer til landet. Og selvom vi danskere kan ikke dække hele deres forbrug, så kan vi bidrage flere steder. Dette forår har mange været nødsaget til at aflyse runde fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og andre store mærkedage, der skulle være fejret på hoteller, kroer og restauranter. Forhåbentlig kan disse fejringer gennemføres på et senere tidspunkt. Og måske kan en del af feriebudgettet, der var afsat til en tur til Østen eller Middelhavet i stedet bruges på ophold langs de danske kyster og til at nyde et fantastiske måltider på landets restauranter. Støtter vi ikke erhvervets virksomheder i dag, har vi dem måske ikke i morgen. Det vil være en skam, for turismeproduktet i Danmark er vokset med innovative ideer og spændende nye projekter, som skaber arbejdspladser, omsætning og vækst i hele Danmark. I år er året, hvor ‘Staycation’ får en helt anden betydning. Det er nemlig dét, der kan være med til at sikre turismeerhvervets overlevelse.

Annonce