Annonce
Ringkøbing

Fire lægehuse i Ringkøbing-Skjern skal udbygges for millioner

Kommunen har søgt om at få 5,2 million kroner, som skal bruges til udbygning af Sundhedshus Ringkøbing, som er det tidligere Ringkøbing Sygehus. Arkivfoto

Kommunen har søgt om penge til at få udbygget lægehuse i Ringkøbing, Tarm og Skjern.

Ringkøbing-Skjern: De 31 praktiserende læger i Ringkøbing-Skjern Kommune har forgæves forsøgt at få fire læger mere tilknyttet de 15 praksisser.

Samtidig står flere læger til at gå på pension inden for de nærmeste år, så borgerne er faktisk truet af lægemangel.

Senest har social- og sundhedsudvalget bedt om at få en langsigtet strategi, der skal løse problemet. Samtidig griber man til direkte handling.

Således har kommunen ansøgt om at få del i de 200 millioner kroner, som regeringen har afsat til etablering af læge- og sundhedshuse.

Regeringen ønsker at investere i moderne læge- og sundhedshuse, som understøtter lægedækning i alle dele af landet.

Kommunen har søgt om at få 5,2 million kroner, som skal bruges til udbygning af Sundhedshus Ringkøbing, som er det tidligere Ringkøbing Sygehus og som nu huser lægerne Birte Pedersen, Bjarne Timm og Nørredige-lægerne Claus Kristensen og Sonja Storgaard.

Der er også søgt om fem millioner kroner til udbygning af Sundhedshus Tarm, hvor blandt andre praktiserende læge Flemming Weidich har praksis, og hvor der også er røntgenafdeling og jordemoderkonsultation.

Til begge sundhedshuse skal der anskaffes avanceret udstyr - blandt andet røntgenudstyr samt RIS/Pacs-arbejdsstationer, tele- og videokonferenceudstyr til at øge dialogen mellem praksis-sektoren og hospitalsspecialister.

Der skal også købes elektronisk udstyr, der bedre tilgængeligheden i sundhedshuset med fælles wayfinding koncept, elektronisk patientregistrering med mere.

Udbygningen af de to sundhedshuse vil ifølge kommunen og Region Midtjylland blandt betyde, at "befolkningen i Ringkøbing-Skjern Kommune fortsat vil kunne tilbydes sundhedsfaglig støtte og behandling på et højt fagligt niveau fra alle sektorer".

Det vil også "øge trygheden for borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvorfra der fremover vil være op til 70 km. til nærmeste fælles akutmodtagelse på Regionshospitalet Gødstrup eller Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg".

Det vil også "forbedre og udvikle indsatsen for kroniske patienter og ældre patienter, som særligt har gavn af en integreret og sammenhængende indsats i det nære sundhedsvæsen".

Annonce

Mindre ombygninger

Også Lægehuset på Kirkegade i Tarm er der søgt penge til. Her skal godt 900.000 kroner bruges til at udvide eksisterende lokaler, etablere to handicappladser samt opdatere og modernisere forældet udstyr.

Lægehuset på Tinghusvej i Skjern vil gerne optimere forholdene og skabe bedre arbejdsvilkår med en ombygning. Der er søgt om 515.000 kroner til ombygning af eksisterende forhold, etablering af ny personlift og udstyr.

Også praktiserende læge Flemming Gade i Hvide Sande arbejder på en flytning af sin praksis fra de nuværende lokaler, men han har ikke ønsket at søge om penge fra puljen i denne omgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skoleledere om folketingspolitikere: Et klart løftebrud!

Læserbrev: Regeringen går mod egne løfter, når den vil spare på erhvervsskoler og gymnasier. 28,9 mio. på erhvervsskolerne og 18 mio. på gymnasier: så meget vil Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance spare om året fra 2021-2023. Dét vil ramme skolerne hårdt. Allerede nu er både erhvervsskoler og gymnasier hårdt ramt af det berygtede 2% omprioriteringsbidrag – en pæn indpakning af en årlig besparelse, der ikke kan undgås at tage en bid af kvaliteten af uddannelserne. Så glæden var stor, da vi kunne se, at denne besparelse var fjernet med finanslovsforslaget for 2020. Nuvel, selv den største optimist forventede nok ikke, at vi fik de penge tilbage, som allerede var forsvundet (og netop allerede taget direkte fra vores unge menneskers uddannelser), men vi var alligevel lettede over at besparelserne nu var fortid! Sådan gik det ikke. Besparelserne er en direkte konsekvens af en underfinansiering af den nye uddannelse: Forberedende Grunduddannelse (FGU). Et manglende budget på intet mindre end 60 millioner! Lad os, før alt andet, slå fast: vi bakker op om den nye FGU. Men vi er uforstående over for, at man ikke har fundet ”nye” penge til dette formål. Det er en svinestreg, intet mindre – at ungdomsuddannelserne igen skal ”bøde” med besparelser for at finansiere nye tiltag. I de kommende 10 år vil vi lokalt i Ringkøbing Skjern se et drastisk fald i størrelsen af ungdomsårgange. Det presser vores ungdomsuddannelser til max. Sammenholdes denne udvikling med de mange besparelser, kan dét at bevare et attraktivt uddannelsestilbud til de unge blive svært udfordret – hvilket vil gå ud over bosætningen. Det vil være en katastrofe for en kommune, der i forvejen har svært ved at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft.

Videbæk

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce