Ringkøbing

Fire lægehuse i Ringkøbing-Skjern skal udbygges for millioner

Kommunen har søgt om at få 5,2 million kroner, som skal bruges til udbygning af Sundhedshus Ringkøbing, som er det tidligere Ringkøbing Sygehus. Arkivfoto

Kommunen har søgt om penge til at få udbygget lægehuse i Ringkøbing, Tarm og Skjern.

Ringkøbing-Skjern: De 31 praktiserende læger i Ringkøbing-Skjern Kommune har forgæves forsøgt at få fire læger mere tilknyttet de 15 praksisser.

Samtidig står flere læger til at gå på pension inden for de nærmeste år, så borgerne er faktisk truet af lægemangel.

Senest har social- og sundhedsudvalget bedt om at få en langsigtet strategi, der skal løse problemet. Samtidig griber man til direkte handling.

Således har kommunen ansøgt om at få del i de 200 millioner kroner, som regeringen har afsat til etablering af læge- og sundhedshuse.

Regeringen ønsker at investere i moderne læge- og sundhedshuse, som understøtter lægedækning i alle dele af landet.

Kommunen har søgt om at få 5,2 million kroner, som skal bruges til udbygning af Sundhedshus Ringkøbing, som er det tidligere Ringkøbing Sygehus og som nu huser lægerne Birte Pedersen, Bjarne Timm og Nørredige-lægerne Claus Kristensen og Sonja Storgaard.

Der er også søgt om fem millioner kroner til udbygning af Sundhedshus Tarm, hvor blandt andre praktiserende læge Flemming Weidich har praksis, og hvor der også er røntgenafdeling og jordemoderkonsultation.

Til begge sundhedshuse skal der anskaffes avanceret udstyr - blandt andet røntgenudstyr samt RIS/Pacs-arbejdsstationer, tele- og videokonferenceudstyr til at øge dialogen mellem praksis-sektoren og hospitalsspecialister.

Der skal også købes elektronisk udstyr, der bedre tilgængeligheden i sundhedshuset med fælles wayfinding koncept, elektronisk patientregistrering med mere.

Udbygningen af de to sundhedshuse vil ifølge kommunen og Region Midtjylland blandt betyde, at "befolkningen i Ringkøbing-Skjern Kommune fortsat vil kunne tilbydes sundhedsfaglig støtte og behandling på et højt fagligt niveau fra alle sektorer".

Det vil også "øge trygheden for borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvorfra der fremover vil være op til 70 km. til nærmeste fælles akutmodtagelse på Regionshospitalet Gødstrup eller Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg".

Det vil også "forbedre og udvikle indsatsen for kroniske patienter og ældre patienter, som særligt har gavn af en integreret og sammenhængende indsats i det nære sundhedsvæsen".

Mindre ombygninger

Også Lægehuset på Kirkegade i Tarm er der søgt penge til. Her skal godt 900.000 kroner bruges til at udvide eksisterende lokaler, etablere to handicappladser samt opdatere og modernisere forældet udstyr.

Lægehuset på Tinghusvej i Skjern vil gerne optimere forholdene og skabe bedre arbejdsvilkår med en ombygning. Der er søgt om 515.000 kroner til ombygning af eksisterende forhold, etablering af ny personlift og udstyr.

Også praktiserende læge Flemming Gade i Hvide Sande arbejder på en flytning af sin praksis fra de nuværende lokaler, men han har ikke ønsket at søge om penge fra puljen i denne omgang.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce