Annonce
Hvide Sande

Fire gange lokalt guld ved weekendens DM i wakeboard

Viktor Bøndergaard vandt DM i kategorien "Boys". Foto: Morten Stricker

Hvide Sande Kabel Klub kan prale af, at klubben nu har fire danmarksmesterskaber.

Hvide Sande: Hvide Sande Kabel Klub holdt i weekenden DM i wakeboard for første gang siden 2006.

Inden mesterskabernes begyndelse var der store forventninger til flere af de lokale wakeboardere, som ved det seneste DM kæmpede med om podiepladserne.

Trods deres unge alder formåede de lokale deltagere at leve op til presset fra klubben og de fremmødte tilskuere.

Hele tre danmarksmestre og flere medaljer stod Hvide Sande Kabel Klub tilbage med, da mesterskabet sluttede lørdag aften.

- Weekendens DM har overgået vores forventninger på alle parametre. Der har ikke været nogen fejl, og alt er kørt efter planen, så vi er ovenud lykkelige, siger en begejstret Allan Bareuther, der er formand for Hvide Sande Kabel Klub.

Stævnet fik ellers en tung start, da regnvejr gjorde det svært for deltagerne at udføre deres tricks efter bedste evne.

Det dårlige vejr gjorde ligeledes, at antallet af tilskuere var lavere end forventet.

- Vi kunne godt have tænkt os, at der havde været flere tilskuere, men over hele weekenden kom der omkring 1000 tilskuere, og det er vi tilfredse med. Der var i hvert fald travlhed i sponsorteltet og i madboden, forklarer formanden.

Annonce
DM i kabel wakeboard bød på masser af seje stunts på vandet ved Hvide Sande Kabelpark. Deltagere fra hele landet dystede om medaljerne i deres klasser. Foto: John Randeris

Ambitioner om mere

De tre danmarksmestre blev Jakob Sally, der vandt DM i kategorierne "Open Men" og "Features only", mens Viktor Bøndergaard vandt kategorien "Boys". Hos "Junior ladies" kunne Josefine Schrøder stille sig øverst på medajleskamlen.

Hvide Sande Kabel Klub stiller sig imidlertid ikke tilfreds med weekendens præstationer.

De fire guldmedaljer øger blot ambitionerne hos den vestjyske wakeboardklub.

- Weekendens flotte præstationer betyder, at vi stiller talstærkt op næste år, når det holdes i København. Vi arbejder hele tiden på at blive bedre, og sporten er i rivende udvikling. Så vi forventer, at vi kan gøre os gældende igen næste år, forklarer Allan Bareuther.

Han forklarer samtidig, at Hvide Sande Kabel Klub skal bruge de næste par dage på at evaluere weekendens DM, ligesom de ser frem til at arrangere mesterskabet igen i 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce