Ringkøbing

Fire ældre bestjålet: Tricktyve arbejdede hurtigt

Arkivfoto: Jesper Orry

Ringkøbing: Lørdag formiddag havde et par tricktyve ganske travlt med at franarre ældre borgere i Ringkøbing deres værdigenstande.

Således var der i løbet at ganske kort tid fire ældre, der blev ofre for de hurtigtarbejdende skurke.

Alle tyverierne skete desuden i nærheden af plejecentre - to ved Ringkøbing Plejehjem og to ved Fjordparken i Ringkøbing.

Omkring klokken 10.25 bankede en yngre, mørk kvinde, der ikke talte godt dansk, på hos en 88-årig kvinde på Holmegaardsbakken.

Med sig havde kvinden diverse foldere for Unicef, der skulle foregive at hjælpe handicappede børn i u-lande.

Beboeren hoppede dog ikke på den, men da den yngre kvinde bad om at få sin vandflaske fyldt i køkkenet, fik hun lov til det. I det korte tidsrum har en anden person være inde i boligen og finde kontanter, som blev stjålet.

Fik et glimt af tyven

Da politiet ankom til den bestjålne kvinde, kunne en anden beboer samme sted fortælle en lignende historie, men hun mente ikke, at der havde været nogen inde i boligen.

Da beboeren fik kigget efter, kunne hun imidlertid konstatere, at også hun havde mistet værdigenstande, i dette tilfælde et murstensarmsbånd i guld.

Kort efter var tyvene atter på spil, denne gang på Søibergsvej ved Ringkøbing Plejehjem. Her fik den yngre kvinde også lokket en 87-årige beboer ud i køkkendet under påskud af at ville have fyldt sin vanddunk.

Imens var den yngre kvindes medsammesvorne på rundtur i boligen og snuppede kontanter og en guldkæde. Beboeren fik dog i dette tilfælde et glimt af manden, der stod for tyveriet.

Endelig blev en 92-årig kvinde på Bellisvej udsat for et tricktyveri efter samme skabelon - også hun mistede smykker og kontanter, mens den yngre kvinde brugte lang tid på at fylde sin vandflaske.

Den yngre kvinde beskrives som cirka 30 år gammel, omkring 165 centimeter høj og har mørk hud og mørkt hår. Hun kun talte lidt dansk og var iført mørkt tøj. Hende kompagnon beskrives som mørkhudet, mørkhåret med mørkt skæg.

0/0
Ringkøbing

Bestseller åbner ny butik i Ringkøbing

Klumme

Rask debat mellem 12 kandidater: Folketinget rykker ind på Torvet

Ringkøbing

Oprydningssalg hos KM Radio

Ringkøbing

Desværre ingen VM-pris til Kasper Fredenslund fra Ringkøbing

Fodbold

90 hold tilmeldt stævne: Fodboldbaner bliver til campingplads

Ringkøbing

Snart får Nygade Nord nyt gulvtæppe: Brolægning begynder i denne uge

Ringkøbing

Mette måtte trække sine ord i sig: Nu er fremtiden sikret for lægehus

Ringkøbing

Ny kulturfestival på vej i Ringkøbing: FN's 17 verdensmål bliver præsenteret i børnehøjde