Videbæk

Finn Campen holder netauktion fra Videbæk

Carsten Engen var kørt til Videbæk fra Aalborg. Han gik rundt og mærkede på varerne for at se, hvad han ville byde på.

Tilbehør. I en lagerhal på Ørnevej står kasser med solbriller, tasker, bælter, slips og hårbånd klar til købere på nettet.

Brune papkasser med blå nummerskilte står på gulvet i en lagerhal på Ørnevej i Videbæk. I kasserne er der solbriller, tasker, bælter, slips og håbånd.

Finn Campen står både bag netauktioner og fysiske auktioner. Tirsdag var der fremvisning af de ting, som bliver solgt på nettet torsdag. Foto: Søren Palmelund.

Numrene matcher med varenumre på Campen Auktioners netauktionsside. Videbæk er nemlig blevet et nyt udleveringssted for Campen Auktioner, der har hovedkvarter i Bording, men som også holder auktioner i Randers og Silkeborg.

Et beskedent skilt viste ind til Campen Auktioners fremvisning i de gamle lagerhaller på Ørnevej. Den rigtige auktion foregår også på nettet.

I Randers har firmaet 7.500 kvadratmeter.

»Vi har valgt Videbæk på grund af de varer, som skal med på auktionen, men også fordi vi gerne vil ligge forskellige steder i Jylland. Vi har holdt auktioner i Lemvig og Vejen, fortæller Finn Campen.

Ifølge ham kommer flere og flere ting på netauktioner, hvor folk kan komme og se tingene rent fysisk et par dage før selve auktionen, der så foregår på nettet.

Den kommende auktion kommer til at foregå torsdag den 2. maj og slutter klokken 20.00 for det første varenummer. Derefter bliver varerne budt færdige med ti sekunders mellemrum, dog vil et bud i sidste øjeblik forlænge auktionen med et minut.

Den 17. april holdt Campen Auktioner også en netauktion, hvor tingene stod i Videbæk. Det var især legetøj, der var på bud den dag.

På Ørnevej har Campen Auktioner lejet sig ind i to haller.

»Når den ene hal skal tømmes for varer, så de næste varer allerede klar i den anden hal, så folk lige kan kigge ind og se om der er noget for dem,« siger Finn Campen.

Campen Auktioner får penge af de firmaer, der vil af med varer og får også købersalær.

»Vi kører med ting fra firmaophør, konkurser eller oveskudsvarer fra importfirmaer. Vi laver også fysiske auktioner, blandt andet over landbrugsmaskiner og entreprenørmaskiner,« siger Finn Campen.

Blandt de brune kasser i lagerhallen går Mae Matachai og Carsten Engen fra Aalborg.

»Vi er på jagt efter ting til kræmmermarkeder. Normalt importerer vi ting fra Thailand, men det er nemmere at få ting i Videbæk og køre herned og se på, om varerne passer til vores sortiment. Vi vil helst mærke på varerne, inden vi køber dem« forklarer Carsten Engen.

Den 2. maj kan Carsten Engen ikke selv være med til byde på netauktionen, så han lægger bud ind, mens han går rundt i Videbæk.

Ifølge Finn Campen kommer der snart en ny auktion over ting i Videbæk.

»Næste gang er det legetøj, værktøj og græsslåmaskiner. Datoen bliver snart slået op på vores auktionsside,« fortæller han.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce