Sport

Finland dukker danske isfightere i tæt VM-duel

Joe Klamar/Ritzau Scanpix
Danmark solgte sig dyrt mod Finland, men tabte 1-3 og må se VM-kvartfinalen rykke længere væk.

Det blev ikke til en gentagelse af sidste års choksejr over Finland, men det danske ishockeylandshold leverede langt henad vejen en fin indsats, selv om Danmark tabte 1-3 til finnerne ved VM torsdag aften.

Danskerne er ikke matematisk ude af spillet om en plads i kvartfinalen, men det begynder at se svært ud med fem point på kontoen og tre svære kampe tilbage i gruppespillet.

Publikum i Steel Arena i Kosice kunne til gengæld ikke klage over intensiteten i en medrivende forestilling.

Heinz Ehlers' tropper solgte sig dyrt, hvilket formentlig er en fattig trøst for de danske spillere, der blev dukket af finsk hold med en større bredde.

Med Lars Ellers VM-exit har Danmark mistet spillemæssig kvalitet, men kompenserede fra start glimrende for tabet med en indædt arbejdsindsats.

I Patrick Russell har truppen fået tilgang af en spiller, der mestrer den del af spillet, og danskerne lod finnerne mærke, at de ikke ville komme sovende til sejren.

Oliver Lauridsen, der stod over for flere af sine klubkammerater i Jokerit, satte tunge tacklinger ind, og selv om der ikke blev scoret i første periode, blev publikum godt underholdt af den intense fight.

Offensivt kneb det dog at komme frem til de oplagte muligheder, og det lignede en kamp, hvor Danmark skulle afvente finske udvisninger og så være effektiv i powerplay.

Det var præcis den opskrift, der gav en drømmestart på anden periode.

I overtal smadrede Nicklas Jensen pucken direkte i ansigtet på en finsk back. Det resulterede i et mægtigt klumpspil, hvor Morten Madsen i tre forsøg og til sidst nærmest liggende fik bragt Danmark foran.

Finnerne virkede rystede i nogle minutter, men blev vækket af endnu en genistreg af Kaapo Kakko.

Den 18-årige forward demonstrerede hurtige hænder og skøjter, da han rundede to danske forsvarere for til sidst at afdrible Sebastian Dahm og sende pucken i et tomt net.

En flot scoring, men ærgerligt for danskerne, der efterfølgende kom alvorligt på hælene.

14 minutter inde i anden periode blev fjerdekæden pakket helt sammen i egen zone ude af stand til at få pucken af vejen.

Benene blev tungere og tungere, og til sidst holdt bolværket ikke længere. Sakari Manninen fik sidste stav på pucken, efter at den var fløjet rundt som i et flipperspil foran det danske mål.

Danmark var pisket til at score i tredje periode, men Finland er kommet til VM som en homogen enhed, som man ikke uden videre tvinger i defensiven.

Finnerne undgik udvisninger, så det klart forbedrede danske powerplay først kom i spil til allersidt. Da havde Harri Pesonen reelt afgjort kampen med sin 3-1-scoring ni minutter før tid.

Nu skal det danske hold slå USA lørdag middag for at holde liv i det spinkle håb om avancement.

/ritzau/

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce