Annonce
Skjern

Finderup Efterskole - nu igen med elever

Lærke sidder igen på skolen og nyder at kunne hygge med veninderne. Her har hun og Lise fundet en dejlig plet i solen. PR foto
Det er fantastisk at få eleverne tilbage – for uden dem er vi ikke rigtig skole, siger forstanderen på Finderup Efterskole.

Finderup: Lærke Bune Pedersen, Borris, jublede og kunne næsten ikke forstå, at det var rigtigt, da det blev meddelt, at efterskolerne igen må lukke op for elever.

- Jeg blev bare helt vild glad for at kunne komme tilbage til efterskolen. Jeg har savnet fællesskabet enormt meget – og det var næsten ikke til at vente, fortæller Lærke, der går på Finderup Efterskole.

Her har skolen været lukket for elever siden torsdag 12. marts. Nu har der så været travlt med at gøre alt klar.

- Vi har gjort alt for at kunne leve op til alle retningslinjer. Det er fantastisk at få eleverne tilbage – for uden dem er vi ikke rigtig skole. De sidste ni uger har eleverne modtaget online-undervisning, og de har klaret det super flot, fortæller forstander, Allan Trelborg.

Lærke synes faktisk, at det er gået over al forventning.

- Vi lærte overraskende hurtigt at kommunikere online, og så har vi dyrket fællesskabet på andre måder. For eksempel har vi spillet banko sammen.

Alligevel er hun ikke i tvivl om, hvad hun helst vil:

- Jeg har bare ventet så meget på at mærke sammenholdet for alvor igen. Jeg nyder at se vennerne igen og være sammen helt rigtigt, selvom det er meget anderledes. Jeg har også savnet mega meget at fjolle med lærerne. Vi skal nok klare alt det nye sammen og hjælpe hinanden igennem det. Nu skal vi holde afstand for at passe godt på hinanden, og det kan vi godt.

Annonce
Skolen er nu udvidet med ekstra bespisningstelt i skolegården. PR ffoto

Meget er ændret

Men meget er ændret – både i samfundet og lokalt på Finderup Efterskole. Dette ses allerede i skolegården, hvor et festtelt er stillet op som ekstra spisesal. Eleverne kan nu samles i skolens hal, hvor der er rigeligt med plads til afstand, når de skal være fælles.

- Vigtigst er nu, at vi passer godt på hinanden sundhedsmæssigt og sikrer alles trivsel. Vi fastholder den strukturerede hverdag, som eleverne har så meget glæde og gavn af. Derudover skal vi lave en masse sjove ting og grine sammen. Det har vi brug for igen. Og derfra når vi godt frem mod sommerferien, slutter Allan Trelborg.

Lærere og elever er glade for at se hinanden. Her er der tid til dagens bevægelse – og inden da lidt opvarmning med gode grin. PR foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Gran på vejen gav hjernerystelse

Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce