Annonce
Læserbrev

Find en løsning, så Cool Kids bevares

Annonce

Læserbrev: Præcisering vedrørende Cool Kids: Det er ikke helt retvisende, når Christian Baadsgaard i lørdagsavisen skriver, at ”cirka 10 børn om året benytter sig af det”, altså Cool Kids-programmet. Faktisk er der venteliste for at få én af de fem pladser, der er, når programmet afvikles to gange om året.

Forud for deltagelsen er der en screeningsproces, hvor kommunens socialrådgivere forsøger at sammensætte en gruppe på fem børn, som vil kunne fungere netop som en gruppe. Det er baseret på et australsk koncept, hvor der er statistisk belæg for at sige, at det virker.

Undervejs i forløbet mødes de fem børn og deres forældre (begge forældre!) et antal gange. Børnene gennemgår en række øvelser, de voksne udveksler erfaringer, og der er fælles opgaver samt hjemmeopgaver. Det kræver stor indsats både af børn og forældre.

Som tidligere deltagende forældre i programmet har især to ting slået mig: De deltagende familier er typisk almindelige kernefamilier, hvor det ikke virker oplagt, at der skulle være problemer med angst. De deltagende børn har meget forskellige angstrelaterede problemer at slås med (mørke; være alene; flyrejser; angst for at ulykke eller dødfald skal ramme forældrene), men de finder alligevel ind i et sammenhold, hvor de ikke længere er alene med deres tanker og problemer, og hvor de begynder at bekræfte hinanden i de fremskridt, som kommer undervejs i forløbet.

For os var Cool Kids det første rigtige fremskridt efter et par års kamp, adskillige ekstraordinære forældremøder i skolen, snak med praktiserende læge m.m. – det er heller ikke billigt. Hvis ikke disse børn hjælpes, så bliver de ikke til velfungerende, selvstændige voksne, der kan bidrage til den fælles kasse. Tværtimod vil de med stor sikkerhed havne uden for den almindelige folkeskole og senere i de sociale systemer, måske endda i psykiatrien.

Jeg håber inderligt, at der findes en løsning i budgettet. Også for de børn, der desværre ikke er plads til i Cool Kids!

Til jer, der ønsker at vide mere, kan I evt. finde TV2’s programserie ”Mor, jeg er bange” om børn med angst, vist for ca. to år siden. Den viser selve Cool Kids lidt overfladisk, men viser samtidig et skræmmende billede af, hvad børn med angst faktisk gennemgår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce