Ringkøbing

Finansminister: Jeg har ikke lovet mere asfalt nogen steder

Kristian Jensen afviser, at han har givet løfte om nye motorveje på Sjælland. Til gengæld er der en intrastrukturplan på vej. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Finansminister ærgrer sig over baglandskritik fra tidligere folketingsmedlem Jens Kirk, men understreger, at han ikke har givet løfter om vejstrækninger noget sted i landet.

Ringkøbing-Skjern: Hvis nogen tror, at finansminister Kristian Jensen (V) har været ude og love konkrete motorvejsstrækninger på Sjælland, så er det helt forkert opfattet.

Sådan siger finansministeren selv i et svar på den kritik, som tidligere folketingsmedlem Jens Kirk rejste i Dagbladet forleden.

Her langede Kirk blandt andet ud efter finansministeren, der har tøvet med opbakning til 2+1-vejen mellem Ringkøbing og Herning, når han i forbindelse med en ny hovedstadspakke har bakket op om motorveje i Østdanmark.

- Som finansminister skal jeg være i stand til at finde pengene, hvis jeg lover noget. Derfor er jeg meget varsom med at gå ud med løfter om mere asfalt. Og jeg har altså hverken lovet nye motorveje på Sjælland eller en 2+1-vej i Ringkøbing-Skjern. Det kan jeg ikke gøre på nuværende tidspunkt, siger Kristian Jensen.

Han understreger, at han ærgrer sig over Jens Kirks kritik.

- Jens har mit nummer, og han er altid meget velkommen til at ringe, siger Kristian Jensen.

Mens finansministeren er varsom med ufinansierede asfaltløfter, så kan han til gengæld love, at regeringen har en infrastrukturplan på vej i den allernærmeste fremtid.

- Jeg kan ikke præcist sige, hvornår den ligger klar, men den vil indeholde en konkret plan for de fremtidige investeringer på infrastrukturområdet, siger Kristian Jensen.

0/0
Kultur

Vores Smag: Helleflynder i forårstøj

Ringkøbing

På Vej: Ringkøbing by night

Ringkøbing

Shoppepause: Sofaen skaber vigtige relationer

Ringkøbing

2 x 10 hurtige til Hingerne

Ringkøbing

Se billederne: Fantastisk påskevejr gav kunsthåndværkermarkedet en god premiere

Ringkøbing

En dag på butikssofaen: Is i farvandet, en ny bluse - og så videre til Toscana

Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek

Erhverv

Mini Bazar genåbnet - ny ejer er ikke bekymret for hærværk