Ringkøbing-Skjern

Cykelsti bliver 3,2 millioner kroner dyrere end forventet: Finansiering er på plads

Der skal yderligere 3,2 millioner kroner på bordet, hvis cykelstierne mellem Varde Kommune og Ringkøbing-Skjern Kommune skal blive til noget i 2019 - og dermed med tilskud fra Staten. Stistrækningerne markeret med rødt skal udføres i år, hvis statens økonomiske håndsrækning til projektet skal bruges. Billede: Ringkøbing-Skjern Kommune
Stiprojekt mellem Varde Kommune og Ringkøbing-Skjern Kommune står til at blive 3,2 millioner kroner dyrere for Ringkøbing-Skjern Kommune end først ventet. Nu har teknik- og miljøudvalget indstillet et løsningsforslag til økonomiudvalget på det nøjagtige beløb.

RINGKØBING-SKJERN: Der skulle ekstra millioner på bordet, hvis projekt om en længe ventet cykelsti mellem Nymindegab og Klitvejen i den sydlige del af Ringkøbing-Skjern Kommune skulle blive til noget.

Og det skulle gerne være hurtigt, for projektets statslige tilskud ville fordufte som dug for solen, hvis ikke byggearbejdet med cykelstien blev påbegyndt inden udgangen af 2019.

Det manglende beløb lød først på 2,4 millioner kroner, men fordi projektet har ligget hen i en længere periode, har blandt andet inflation og ændret arbejdsudbud hos entreprenørerne bag cykelstiprojektet ændret på budgettet, så det manglende beløb nu er steget til 3,2 millioner kroner.

I første omgang lød forslaget fra administrationen, at man blandt andet kunne hjælpe finansieringen på vej ved at tage 0,7 millioner kroner fra et populært projekt mellem Sønderup og Videbæk.

Det ville man ikke være med til blandt udvalgsmedlemmerne i teknik- og miljøudvalget, som udskød mødepunktet omkring 14 dage for at gennemgå mindst 11 andre projekter indenfor syv budgetområder under teknik- og miljøudvalget.

Det har båret frugt, hvis man spørger udvalgsformand John G. Christensen (S).

- Vi har virkelig været ude at støvsuge alle hjørnerne, så vi kan få gjort det her færdigt i år. Vi har fundet en finansieringsmodel, som var anderledes end det, der var på dagsordenen i første omgang, siger John G. Christensen.

Største bidragsydere bliver budgetområderne "Pulje til klimasikring" med én million kroner, mens "Fællesaftalen Kystsikring" leverer 700.000 kroner til cykelstierne i syd. Alt i alt ender man på lige præcis 3,2 millioner kroner.

- Nu har vi fundet nogle midler fra overførte anlægsmidler fra tidligere år, som vi nu aktiverer til brug for projektet dernede. Det betyder, at vi ikke går ud og tager næste års stipulje på to millioner, og vi tager heller ikke 800.000 fra stiprojektet ved Sønderup-Videbæk-projektet, siger han.

Dermed lyder indstillingen fra teknik- og miljøudvalget, at man omprioriterer de 3,2 millioner kroner til stiprojekterne i samarbejde med Varde Kommune. Det er fortsat uvist, hvor Varde Kommune står i sit arbejde med at rejse kapital til projektet, men John G. Christensen formoder, at man er lige så langt i arbejdet, som man er i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Her tages der penge fra for at finansiere cykelsti

Budgetområde:

Naturområder: 200.000 kr.

Skovhandlingspuljen: 200.000 kr.

Gearingspuljen: 200.000 kr.

Renovering af Klitvejen: 400.000 kr.

Teknik- og miljøudvalgets anlægspulje: 500.000 kr.

Fællesaftalen Kystsikring: 700.000 kr.

Pulje til klimasikring: 1.000.000 kr.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Håndboldklub om nyt koncept: Rigtig godt produkt, men vi skal tænke på økonomien

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Skjern For abonnenter

Viceborgmester: Højhus kan være mulighed på rådhusgrunden i Skjern

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer