Annonce
Tarm

Filmkonkurrence får gymnasieelever til at spare på alkoholen

Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden opfordrer unge til at begrænse alkoholen, og det skal de unge selv finde ud af gennem en videokonkurrence. PR-foto

Tarm: Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag en konkurrence, der handler om at lave den bedste film med fokus på sloganet "Drik mindre – oplev mere". Her deltager også 1.g'erne på Vestjysk Gymnasium.

Baggrunden er, at danske unge drikker mere end unge i resten af Europa. Således har 32 procent af danske 15-16-årige været fulde minimum én gang i løbet af den seneste måned. Den andel er meget højere end det europæiske gennemsnit, som blot er på 13 procent.

I konkurrencen skal eleverne på én dag producere en kampagnefilm, hvor de kommer med deres bud på, hvordan man skaber en festkultur, hvor høje promiller ikke er omdrejningspunktet. Eleverne skal selv idéudvikle, skrive manuskript, tegne storyboard, filme og redigere kampagnefilmen på en mobil eller iPad. Den færdige film uploades til www.lommefilm.dk, hvorefter en jury kårer vinderen, som bliver belønnet med en alkoholfri morgenfest for hele skolen.

Annonce
Videoen skal få unge til at drikke mindre i festlige sammenhænge og derved give anledning til bedre oplevelser. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce