Annonce
Hvide Sande

Filmhold bag ny tv-serie fandt vej til Hvide Sande: DR klar med første afsnit 1. januar

I tv-serien 'Far' - der 1. januar har premiere på DRTV - kører de to hovedpersoner fra Hanstholm og ned langs vestkysten. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Da et produktionshold i efteråret optog serien 'Far' for DR, gik turen blandt andet til Hvide Sande.
Annonce

Hvide Sande: Det er ikke kun TV 2, der har et godt øje til Hvide Sande, som lægger navn til en dramaserie, der ventes at få premiere i løbet af 2021. Også DR har været et smut i havnebyen for at skyde scener til en ny serie.

I en kommende ungdomsserie på DR3 - med titlen 'Far' - er der således enkelte scener fra Hvide Sande.

- Vi fik en henvendelse fra produktionsselskabet, der gerne ville vise noget, der er karakteristisk for vestkysten, og derfor ville de gerne til Hvide Sande, siger Rebecca Molders, filmkonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune.

Serien i otte afsnit handler om halvsøstrene Cat og Kim, der sætter sig for at finde frem til deres fædrene ophav i skikkelse af en anonym sæddonor.

Annonce

Et skilt i en rundkørsel

I 'Far' kører de to hovedpersoner et langt stræk langs vestkysten, og da de når til Hvide Sande, spotter Cat og Kim et skilt, der viser vej til noget, der hedder Manø Tours. Et skilt, som produktionsselskabet Strong Productions havde fået lov til at placere i en rundkørsel i et par timer i efteråret.

- Det meste af serien er optaget på Sjælland, men for at skabe en overbevisning rent visuelt valgte produktionsholdet at optage nogle scener i Hvide Sande og i Esbjerg, siger Rebecca Molders.

I forhold til TV 2's store satsning med 'Hvide Sande,' der henover tre-fire måneder i sommeren og efteråret blev optaget på kysten, er 'Far' blot en lille fjer i hatten:

- Men jo mere, vi får vist vores område frem, jo større opmærksomhed får vi. Det er sådan med filmfolk, at de kender hinanden, og når vi er hurtige til at svare og gerne er behjælpelige, så kommer de igen, tilføjer filmkonsulenten ved Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce

Hvad er en familie?

'Far' er en fortælling om, at familie ikke nødvendigvis er de personer, du deler dna med - men måske snarere dem, du deler dit liv med. For hvad betyder familie, når man hellere vil have haft en anden, når den aldrig har været der, når den dukker spontant op, og når drømmen om familie virkelig skuffer.


Det er sådan med filmfolk, at de kender hinanden, og når vi er hurtige til at svare og gerne er behjælpelige, så kommer de igen

Rebecca Molders, filmkonsulent, Ringkøbing-Skjern Kommune


Den ene af hovedrollerne i 'Far' spilles af 29-årige Katinka Lærke Petersen, der i starten af 2020 brød gennem på tv-skærmen i rollen som den hjemløse Ginger i DR-serien 'Når støvet har lagt sig.'

'Far' kan fra 1. januar streames på via DRTV.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Ringkøbing

Borgmesteren om test-center Lem Kær: Jeg håber, at man kommer til at se det som spændende at være en del af

Annonce