Annonce
Ringkøbing

Fik ferien til Vietnam afbrudt af Corona

Agnes Nielsen og Knud Olsen er gået i 14 dages karantæne efter deres forkortede tur til Vietnam. Foto: Søren Palmelund
- Vi har hele tiden fulgt myndighedernes anvisning, både da vi tog afsted, og da vi blev opfordret til at tage hjem igen, fortæller Agnes Nielsen

Stadil: I øjeblikket er 63-årige Agnes Nielsen og 66-årige Knud Olsen gået i hjemmekarantæne i deres hjem udenfor Stadil.

Var alt gået efter planen, skulle ægteparret efter 14 dages grupperundrejse i Vietnam i øjeblikket være på badeferie i Hoi An.

De nåede at holde ferie nogle dage i Vietnam, inden verden begyndte at lukke ned, og udenrigsministeren opfordrede alle danskere til at komme hjem til Danmark.

- Vi tog afsted søndag 8. marts. Da var der ingen rejserestriktioner til Vietnam, og der var ingen særlige forholdsregler i flyet fra København til mellemlandingen i Doha. I flyet fra Doha til Hanoi i Vietnam skulle vi udfylde en attest med helbredsoplysninger, fortæller Agnes Nielsen i telefon.

Fordi Agnes Nielsen og Knud Olsen skulle være mere end 14 dage i Vietnam, havde de visa, men dagen efter deres ankomst skulle alle indrejsende i Vietnam have visa.

- Der var kun tre til at tjekke visa, så det må have været kaos i lufthavnen, fortæller Agnes Nielsen.

Under de første dage blev deres rejseplan næsten overholdt, men også i det vietnamesiske samfund havde corona-virussen medført forandringer.

- Ved mange af seværdighederne var der næsten mennesketomt, fordi der ikke som normalt var mange skoleklasser. Mange gik med mundbind, men det var nu mest på grund af luftforurening. Nogle steder skulle vi have mundbind på, blandt andet ved besøget i Ho Chi Minhs mausoleum, fortæller Agnes Nielsen.

Nogle ture blev aflyst, blandt andet en sejltur på Halonbugten.

- Det var turens største skuffelse. Da vi skulle med nattoget til Hue, fik vi målt vores temperatur med et digitalt pandetermometer, forklarer Agnes Nielsen.

Fredag 13. marts opfordrede udenrigsminister Jeppe Kofod alle danskere på ferie i udlandet til at komme hjem til Danmark.

Da var gruppen i Hoi An, da flyveturen til Ho Chi Minh City (Saigon) var aflyst.

- Vi ville selvfølgelig gerne hjem, men det var jo svært, fordi så mange gerne ville hjem samtidig. Vi var godt afsted med en gruppe, men vi havde tilkøbt en ekstra badeferie, så vores billetter var individuelle og lettere at ændre uden store omkostninger, men det var sværere for de andre i gruppen, siger Agnes Nielsen.

Lufthavnen i Da Nang var nærmest mennesketom, og i Doha var der kun transitrejsende.

18. marts var de atter hjemme, en uge før planlagt.

- Nu er vi gået i 14 dages hjemmekarantæne. Vores svigerdatter sørger for indkøb til os, som hun sætter udenfor døren. Vi har det fint. Vi bor nede af en lang grusvej, så vi kan komme udenfor og få frisk luft, og 2. april kan vi igen komme i nærheden af andre, siger Agnes Nielsen.

Ferien til Vietnam blev altså ikke helt som planlagt.

- Coronaen har hele tiden pustet os i nakken, der var mange ændringer af vores tur, men vores rejseleder fra Top Tours gjorde, hvad han kunne for at sætte andre ting i gang i stedet for. Vi har hele tiden fulgt myndighedernes anvisninger, både da vi tog afsted og da vi tog hjem igen, siger Agnes Nielsen.

Hun kan i øvrigt fortælle, at mange vietnamesere ser med mistro på europæere, fordi de mener, at corona-virus kommer fra Europa.

Agnes Nielsen og Knud Olsen nåede aldrig længere end Hoi An, hvorfra de begyndte bestræbelserne på at komme hjem til Danmark. Privatfoto
Lufthavnen i Da Nang var nærmest mennesketom, da Agnes Nielsen og Knud Olsen rejste hjem.
I Hanoi måtte danskerne tage mundbind på. Mange vietnamesere går også med mundbind, men det er mest på grund af luftforurening. Privatfoto
Agnes Nielsen og Knud Olsen skulle have været på 14 dages rundtur i Vietnam og sluttet med badeferie. efter fem dage i Vietnam, opfordrede udenrigsminsteren alle danske om at komme hjem. Privatfoto
Under et besøg i en nationalpark skulle turisterne bære mundbind for ikke at smitte aberne. Dagen efter blev nationalparken lukket, fortæller Agnes Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce